У Рівному відбулась додаткова сесія ЗНО з математики (ВІДЕО)

15:41, 26 чер. 2019
 
У Рівному відбулась додаткова сесія ЗНО з математики (ВІДЕО)

Тестуванням з математики розпочалась додаткова сесія із зовнішнього незалежного оцінювання в цьому році. На Рівненщині працювало три пункти тестування. Два – у місцях позбалення волі. А основний – в обласному центрі, у Рівненській українській гімназії. 

Василю Качановському до пункту тестування допомагає дібратися тато. Хлопець пересувається на милицях. Через травму він пропустив основну сесію ЗНО, тому тестування з математики пише на додатковій.

На фото учасник ЗНО Василь Качановський

Попав в таку ситуацію незручну – зламав ногу. На момент основної сесії ЗНО, в мене була операція. Мусив подати документи на додаткову, щоб написати хоч якось ЗНО. Готувався я, просто вчив. Поступати я хочу у Львів. Зараз я вчуся в технікумі, в подальшому піду вище, – розповів учасник ЗНО Василь Качановський.

У одній аудиторії разом з Василем Качановським писатиме тест з математики Андрій Коваль. Хлопець закінчував школу в Сполучених Штатах, однак поступати планує до українсього вишу.

На фото учасник ЗНО Андрій Коваль

– Я учасник програми за обміном "FLEX", я провів рік – 11-й клас у Америці. Тому мені потрібно здавати ЗНО на додатковій сесії. Це був штат Міссурі, це центральний штат. Невеличке місто Блумфілд. Всіма документами займалась моя мама, тому що потрібно бути тут, щоб подати документи. Повернувся я 17 травня, в мене був шанс скласти ЗНО в основній сесії. Але мені потрібно було підготуватися, тому я складаю на додатковій сесії, щоб набрати максимальний бал, який я можу, – розповів учасник ЗНО Андрій Коваль.

Цього року додаткова сесія ЗНО розпочалася 26 червня і триватиме до 12 липня. Для абітурієнтів з нашої області весь цей час працюватиме пункт тестування, розташований в Рівненській українській гімназії.

На фото уповноважена особа українського центру оцінювання якості освіти Олена Холод

Додаткова сесія проводиться для дітей, які не змогли з певних обєктивних причин взяти участь у основній. Це діти, які під час основної сесії брали учать у міжнародних змаганнях чи олімпіадах. Діти, які були хворі, в кого були стихійні лиха, можливо, смерть родичів. Тобто це все об’єктивні причини, які дозволяють абітурієнтам взяти участь у додатковій сесії. Додаткова сесія практично нічим не відрізняється від основної, такий самий час написання, – прокоментувала уповноважена особа українського центру оцінювання якості освіти Олена Холод.

На фото відповідальна за пункт тестування Тетяна Кухарчук

Зареєстровано 13 учасників, всі 13 з’явились. Двоє людей з особливими освітніми потребами. Одна дитина була хвора, попала в аварію. Друга – замала ногу. Для дитини, яка була в аварії – додаткові 30 хвилин. Решта всі мають звичайний час – 180 хвилин, – сказала відповідальна за пункт тестування Тетяна Кухарчук.