В обласній дитячій неврології волонтери розмальовують стіни, щоб пацієнти почувались комфортніше (ВІДЕО)

11:29, 26 чер. 2019
 
В обласній дитячій неврології волонтери розмальовують стіни, щоб пацієнти почувались комфортніше (ВІДЕО)

Морське дно із рибками, мушлями та скарбами з’явиться на стіні неврологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. Такий малюнок створюють волонтери об’єднанння "Rivne Volunteer Community". Окрім цього, аби діти відчували себе комфортно, там облаштують ігрову зону. 

Денис Ткачук (на фото) – пацієнт неврологічного відділення обласної дитячої лікарні. На лікуванні він дев’ятий день, і разом з тим допамагає волонтеркам розмальовувати стіну. 

Я ось тут малював, збоку, отут малював, і з дівчинкою малював. І ми малювали, поки не закінчилася ця стіна – геть до кінця. То ми закінчимо, і коли все зробиться, буде виглядати красиво і зручно, – розповідає Денис Ткачук.

Проект втілює волонтерське об’єднання "Rivne Volunteer Community". На стіні має бути зображення морського дна. До малюнку  приступають вже вчетверте, одна з волонтерок, – Дарина Єфіменко, – каже: аби завершити його, треба ще зо 6 таких підходів.

На фото волонтерка об’єднання "Rivne Volunteer Community" Дарина Єфіменко

Взагалі це проект "Rivne Volunteer Community", який діє вже другий рік. Ми використовуємо виключно акрилові або латексні фарби, вони є надміцні, вони витримують до 600 миттів. Первична наша ідея з ескізом – це були повітряні кулі, але ми отримали таку дієву пораду про те, що для діток важливіше, щоб це були маленькі малюнки, які можна порахувати, щоб це було більше таке розмаїття, щоб відволікало увагу, – каже волонтерка об’єднання "Rivne Volunteer Community" Дарина Єфіменко.

Окрім цього відділення, волонтерки прикрасили стінописом хірургічне відділення в обласній дитлікарні та післяпологове у пологовому будинку.

На фото лікарка-невролог обласної дитячої лікарні Анна Букатевич

В нас лежать надзвичайно тяжкі діти, в кожного своя біда. Вони тут спілкуються, це допомагає – позитив. Багато часу проводити в стінах, коли все негативне – ліки, крапельниці, – каже лікарка-невролог обласної дитячої лікарні Анна Букатевич.

Волонтери запрошують усіх охочих допомогти в створенні цього малюнка. Окрім стінописа, тут планують облаштувати ігрову зону для маленьких пацієнтів.