На центральному вході до мототреку встановлюють фігуру "Я люблю спідвей" (ФОТО, ВІДЕО)

17:03, 24 чер. 2019
 
На центральному вході до мототреку встановлюють фігуру

Напис "Я люблю спідвей" із зображенням гонщика почали монтувати біля центрального входу до мототреку. Минулого тижня там поклали бетон, а сьогодні почали зводити букви, розповів керівник "Клубу вболівальників рівненського спідвею" Сергій Головня. Місту такий напис коштував 150 тисяч гривень, повідомив міський голова Володимир Хомко. Та додав, що у серпні тут ще встановлять фігуру гонщика.



– Було вирішено зробити на англійській мові. Локація класна. Цей напис, офіційно – мала архітектурна сформа "Я люблю спідвей", дозволить нам зробити наступний крок популяризації цього виду спорту у Рівному. Відкриття відбудеться у день змагань – 26 червня. Тоді відбудеться міжнародний турнір серед пар – меморіал Ігоря Марка. Візьме участь 6 іноземців, 6 українців, коментує голова "Клубу вболівальників рівненського спідвею" Сергій Головня.


– Ми робимо цей проект з пластику. Обкладаємо для міцності спеціальним матеріалом, який називається композит. Складається з фольги та пластику для міцності. Всередені наповнений піною. Речі з пластику розраховані на термін використання від 3 до 5 років. Ми сподіваємось, що прослужить більше, каже директор фірми-підрядника Костянтин Чеславський.



– Зараз напис білий, але його ще розфарбують. Зроблять це до середи, адже тоді на мотореці стартують міжнародні змагання. Тоді відбудеться і офіційна презентація. У серпні тут ще встановлять фігуру гонщика. Все готово. Зараз у будівельників і представників спільности виникла ідея підсвітити. Проблеми не бачу. Я дам доручення, ми там повісимо таку спеціальну лампу, щоб освітлювало цей знак. Буде гарно вночі їхати, цікаво подивитися. Коштує 150 тисяч гривень, частина роботи виконана на спонсорських умовах. Не дуже дорого. І Рівному спідвей – цікавий вид спорту: будуть гонки і люди будуть фотографуватись, повідомив міський голова Рівного Володимир Хомко.