Апеляція Мічуди: відсторонений начальник обласної ДАБІ лишається під вартою (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

12:26, 21 чер. 2019
 
Апеляція Мічуди: відсторонений начальник обласної ДАБІ лишається під вартою (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

У ці хвилини у Рівненському апеляційному суді розглядають апеляційну скаргу сторони Ігоря Мічуди, якого, нагадаємо, затримали 25 травня за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Міський суд взяв начальника ДАБІ області під варту на 60 діб без права внесення застави, а згодом і відсторонив від займаної посади. Ці два рішення він і оскаржує.



Нагадаємо, як повідомляла у день затримання речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, "... хабар у розмірі 400 тис грн призначався за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва та не проведення перевірок на об’єкті будівництва. Указані кошти перераховані на розрахунковий рахунок «підконтрольного» зловмисникам іншого приватного підприємства."

Сам Ігор Мічуда на попередніх судових засіданнях називав цю справу замовною з боку будівельників. 

Сьогодні у суді дивились відео затримання Мічуди, а прокурор зачитує розсекречені записи його дзвінків.

У підсумку, заслухавши доводи сторін, колегія суддів вирішила залишити апеляцію щодо тримання під вартою – без змін. 



Більш детально про це ми розкажемо згодом у відеорепортажі.
________

12:50 
Також щойно колегія вирішила залишити Ігоря Мічуду відстороненим від займаної посади на час слідства до 23 липня. 

________

16:46


На фото прокурор Руслан Цар

– Немає конкретних фактів, якими б сторона захисту мотивувала чому ухвала слідчого суді не відповідає вимогам закону. Те, що Мічуда обгрунтовано підозрюється на сьогоднішній день у вчиненні тяжкого злочину, а також підозрюється у вчинення злочину за фактом погроз працівникам правоохоронного органу вважаю, що ухвала слідчого судді. Про застосування забобіжного заходу відносно Мічуди повністю відповідає нормам закону, каже прокурор Руслан Цар.

На фото підозрюваний Ігор Мічуда

– Є момент один – проти запобіжного заходу. Він являється одним із найтяжчих – тримання у тюрмі. Я не можу зрозуміти, враховуючи те, що я відсторонений від посади, не можу впливати, не можу контактувати, не можу знаходитися на роботі. Чому до мене не може бути застосований якийсь пом’якшувальний вирок по застосуванні запобіжного заходу?, сказав підозрюваний Ігор Мічуда.

На фото суддя Володимир Іващук

Колегія суддів ухвалила. Ухвалу залишити без змін. Апеляційну скаргу, без задоволення,зачитав суддя Володимир Іващук.

Окрім цієї, сьогодні у суді розглядали апеляцію Ігоря Мічуди стосовно його відсторонення від посади начальника джержавного архітектурно-будівельної інспекції області.


– Ви оскаржуєте ухвалу слідчого судді. Яким чином, в разі скасування даної ухвали, яким чином ви збираєтеся виконувати свої обов’язки?, запитав прокурор.

– Я не збираюся їх на даний момент виконувати, але є момент один – ви позбавляєте і займаної посади, коли я сиджу в тюрмі. На даний момент це є момент впливу вас, і ви будете розповідати: вашого того посадили – то і вас всіх посадимо. Ви ж прекрасно розумієте, що я ні на що не впливаю з-за дуже броньованих стін,відповів Ігор Мічуда.