Поблизу Рівного розпочались міжнародні навчання “Rescue Days Ukraine 2019” (ВІДЕО)

12:53, 19 чер. 2019
 
Поблизу Рівного розпочались міжнародні навчання “Rescue Days Ukraine 2019” (ВІДЕО)

Півтори сотні рятувальників з усієї України протягом чотирьох днів вчитимуть користуватися сучасним німецьким обладнанням. На Рівненщині вперше в Україні стартували міжнародні навчання “Rescue Days Ukraine 2019”. Відбуваються вони у Городищі на базі тренувального полігону аварійно-рятувального загону спецпризначення Служби порятунку.

 
У рятувальників було три задачі: ліквідувати наслідки вибуху в будівлі, витоку аміаку та ДТП за участі трьох авто. До порятунку травмованих залучали гвинтокрил.
 
На фото заступник начальника пожежно-рятувальної частини Василь Бондарчук
 
– Безпосередньо оцінювали стан постраждалих, проводили деблокування. Це важливий етап в наданні допомоги як потерпілим, так і важливий у ліквідації всієї ДТП, адже життя потерпілих, які потрапили в ДТП, ставляться в ключовий етап ліквідації самої аварії,розповів заступник начальника пожежно-рятувальної частини Василь Бондарчук.
 
Протягом чотирьох днів півтори сотні рятувальників з усіх областей України вчитимуть працювати на аварійно-рятувальному обладнанні, яке Німеччина передала нашій державі. У планах – відпрацювання різних сценаріїв ДТП на 12-ти навчальних місцях.
 
– Нещодавно ми отримали один зразок німецької техніки, в нас у підрозділі на протязі року експлуатується спеціальний рятувальний автомобіль на базі "Volkswagen Caddy", а тепер отримали потужнішу техніку – "Volkswagen Transporter". Він обладнаний більш потужною технікою, асортиментом для більшого спектру рятувальних робіт,додає Василь Бондарчук.
 
 
Ключі від 12 рятувальних автівок вручили різним обласним підрозділам українських рятувальників. Навчання проходять за підтримки німецького уряду, а в ролі інструкторів виступають представники кількох зарубіжних країн.
 
На фото керівник відділу співпраці посольства ФРН Тобіас Шрадер
 
– Я позитивно вражений тим, що сьогодні побачив. Ми чотири роки втілюємо спільні проекти і надаємо підтримку ДСНС. Цей проект отримав фінансування у розмірі 20 мільйонів євро. Але немає сенсу передавати з Німеччині нові сучасні речі, якщо тут ніхто не зможе з цим працювати,каже керівник відділу співпраці посольства ФРН Тобіас Шрадер.
 
У Німеччині такі навчання почали проводити 15 років тому, каже заступник голови ДСНС.
 
 
– Нам сподобалося, ми провели переговори з нашими німецькими колегами, вони допомогли нам організувати їх. Основна мета їх – це підвищення професійної готовності рятувальників. Сьогодні велика кількість автомобілів, велика кількість ДТП – в минулому році була більше 150 тисяч ДТП, з постраждалими – близько 24 тисяч,сказав заступник голови ДСНС Руслан Білошицький.
 
Протягом чотирьох днів на території діятимуть зони для дозвілля та відпочинку. Рятувальники проводитимуть для відвідувачів майстер-класи.