Суд скасував рішення про позбавлення Володимира Ковальчука статусу депутата

16:34, 18 чер. 2019
 
Суд скасував рішення про позбавлення Володимира Ковальчука статусу депутата

Рівненський окружний адміністративний суд скасував рішенння про позбавлення Володимира Ковальчука статусу депутата облради. Таке рішення прийняв суддя Володимир Щербаков.

Нагадаємо, у жовтні минулого року на зборах виборців "Радикальної партії Олега Ляшка" у Міському будинку культури присутні розпочали процедуру відкликання Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука зі складу депутатів.

5 грудня обласна виборча комісія підтвердила правильність підписних листів. Раніше суд вже прийняв рішення скасувати відкликання Сайчука. На зачитування рішення по Ковальчуку представники відповідача не з’явилися.

Нагадаємо, раніше голова обласної виборчої комісії Наталія Загиней повідомляла, що не уявляє, яким чином можна поновити депутата, коли його місце зайняв інший обранець від цієї політсили.

Суд нас задовільнив у тому, що ми є депутати Рівненської обласної ради і маємо продовжувати ними бути. Але нам цього мало. Нам потрібно, щоб всі відповідальні особи понесли покарання. Вони фальшували підписи, протоколи, збори. Повністю це все в даному суді не відображено. Ми будемо зі своєю групою юристів радитися, – сказав Володимир Ковальчук (на фото).