ЦВК відмовила в реєстрації нардепу трьох скликань від Рівненщини

9:40, 17 чер. 2019
 
ЦВК відмовила в реєстрації нардепу трьох скликань від Рівненщини

Це перший випадок відмови представнику нашої області, який на цих виборах хотів балотуватись саме по мажоритарному округу. Мова про нардепа 1,2 та 4 скликань – 62-річного Миколу Поровського. Інформація про це розміщена на офіційному сайті Центрвиборчкому. 

Ще 12 червня до ЦВК надійшла заява "Республіканської Християнської партії" разом з іншими документами щодо реєстрації кандидата в народні депутати України Поровського Миколи Івановича, висунутого 8 червня 2019 року на XІV з’їзді цієї політичної партії, в одномандатному виборчому окрузі № 154 (включає: місто Дубно, Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Радивилівський райони, орієнтовна кількість виборців 173 283).

Причина відмови в реєстрації – неподання певної інформації. Ось як ЦВК пояснила своє рішення: 

"На порушення вимог пункту 4 частини першої статті 55 Закону автобіографія Поровського М.І. не містить відомостей щодо посади (заняття), місця роботи, а також контактного номера телефону. За вказаних обставин передбачений пунктом 4 частини першої статті 55 Закону документ вважається не поданим.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в народні депутати України в разі відсутності документів, зазначених у частині першій статті 55 Закону".

Тепер ЦВК має перерахувати на рахунок "Республіканської Християнської партії" внесену нею грошову заставу за кандидата в народні депутати України. Для самовисуванця чи партії, яка висуває кандидата в одномандатному окрузі – це 10 розмірів мінімальної заробітної плати (41 730 грн. або трішки більше $1 500).

Нагадаємо, Микола Поровський до парламенту двічі обирався у тому ж окрузі, що включає південні райони та один раз був обраний за списком Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

ДОВІДКОВО: Микола Поровський – один із засновників "Народного Руху України", організатор найбільших акцій боротьби за Незалежність, Ланцюга злуки та інших, член Комітету підтримки Литви. Голова "Республіканської християнської партії". Полковник Збройних сил України, заступник командира 3 полку Спп, начальник відділу в ГУРОС Генерального Штабу ЗСУ. Автор ряду книг з національно-патріотичної тематики, член Національної спілки письменників України.

Журналіст Суспільного зателефонував до Миколи Поровського та попросив прокоментувати цей випадок:

– Номер телефону свій я залишав і з ЦВК зі мною зв’язувались. Посаду я зазначив, що я у відставці, цього достатньо для нормальних людей. На мою думку, це якесь упереджене ставлення, члени комісії – це ж люди по партійних квотах. Звісно, я буду оскаржувати чи ще раз подам документи, – сказав пан Поровський. 

Читайте також по темі:

ЦВК зареєструвала Муляренка кандидатом в народні депутати

Другий пішов: очільник рівненської "Авто-Євро-Сили" іде в депутати

Двоє рівнян потрапили до списку партії "Опозиційна платформа – За життя"

На з’їзді "Самопомочі" затвердили передвиборчий список

Уродженка Рівного потрапила у список партії "Голос", мажоритарку на Поліссі спробує киянка

Уродженка Рівного увійшла в десятку партії "Європейська солідарність"

Керівник рівненської "ЗеКоманди" потрапив до списку "Слуги народу"

Ще одна мажоритарниця: начальниця медслужби УДА йде на вибори як самовисуванка

Двоє кандидатів від "Батьківщини" балотуватимуться по мажоритарці на Рівненщині

Третій житель Рівненщини – у списку партії «Слуга народу»

До ЦВК подався ще один мажоритарник з Рівненщини

Перший на окрузі: чинний нардеп хоче вдруге потрапити до Ради

"Голос", "Самопоміч" і "Сила людей" висунули єдиного кандидата на вибори від Рівного

 Голова Рівненської облради хоче стати нардепом: ЦВК уже зареєструвала

ЦВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів-мажоритарників на Рівненщині