Олексій Хахльов-молодший: кілька фактів про чемпіона світу

20:52, 16 чер. 2019
 
Олексій Хахльов-молодший: кілька фактів про чемпіона світу

Молодіжна збірна України з футболу – чемпіони світу. Добу ця новина заполонила стрічки новин та соцмереж. Чемпіонство дісталось і уродженцю Рівненщини Олексію Хахльову молодшому. Ми чекаємо, щоб взяти у нього інтерв’ю – батько нам повідомив, що син зараз дуже виснажений і матчами, і перельотом, але, можливо, завтра поспілкується із Суспільним телефоном. Ми почекаємо.

Повна версія фото з фейсбука Олексія Хахльова-старшого. Дехто з користувачів соцмереж навіть встиг зауважити, що національний прапор у Хахльова-молодшого буцімто некоректно обв’язаний нижче пояса

 

Тим часом пропонуємо вам кілька фактів про Олексія Хахльова-молодшого:

– народився він 6 лютого 1999-го року в Острозі. Тобто зараз йому повних 20 років;

– він є сином президента "Вереса", голови Рівненської обласної федерації футболу, ексзятя президента Ющенка Олексія Хахльова.;

трансферна історія Олексія Хахльова така: 

  • 6 лютого 2017-го з київського "Динамо" U-17 (він є вихованцем столичної клубної академії) переходить в іспанський "Алавес" U-19 як вільний агент
  • 1 липня 2018-го з "Алавес" U-19 переходить в "Депортиво Алевес B", забитих голів немає *
  • 1 жовтня 2018-го на правах оренди з "Депортиво Алавес" переходить у "Сан Ігнасіо", має в активі 1 гол за 21 матч
  • 30 червня 2019-го по закінченню оренди за 50 тисяч євро з "Сан Ігнасіо" має повернутись у "Депортиво Алавес".

В національній збірній U-17 дебютував у віці 16-ти років та 8 місяців, це було 26 жовтня 2015-го року. Через два дні Хахльов забив у ворота естонців. Через два роки він розпечатав ворота латвійців. Це поки усі голи у виступах за збірну.

У 9-ти матчах за збірну він відіграв 681 хвилину.

На чемпіонаті світу 2019 Олексій Хахльов не забив жодного голу.

На чемпіонаті світу із семи матчів Олексій Хахльов три матча пробув у запасі, в інших відіграв 85,45, 21 та у фіналі 56 хвилин. 

Основне амплуа гравця як у клубі, так і в збірній – центральний півзахисник.

Олексій Хахльов-молодший звернувся до партнера по збірній Кирила Дришлюка, чий тато, – льотчик Павло Дришлюк, – загинув в зоні АТО у 2014 році. У соцмережі Хальов написав: "Твій тато – герой. Він зробив все, щоб український народ спокійно міг святкувати нашу перемогу на чемпіонаті світу. Ти сильний, і ти це заслужив! Пишаюся тобою, брате". 

* "Депортіво Алавес" – це команда з регіональною іспанською футбольною історією, не мала гучних здобутків на міжнародній арені, тому й майже не перетиналася з українським футболом. Кілька гравців баскської команди ставали легіонерами українських клубів, зокрема найгучніший — син Кройфа, Горді Кройф.