Триста кілометрів за три дні: з села Хотин стартував веломарафон "Поліська Січ" (ВІДЕО)

16:18, 15 чер. 2019
 
Триста кілометрів за три дні: з села Хотин стартував веломарафон

Триста кілометрів за три дні проїдуть учасники веломарафону "Поліська Січ", який стартував сьогодні з села Хотин, Рівненського району. Для участі у ньому зареєструвалося близько півтисячі учасників з різних регіонів України та закордону, розповів організатор заходу Юрій Ойцюсь. За його словами, за задумом, веломарафон – це не спортивне дійство, а туристичне. Адже його учасники відкривають для себе природу та історію Рівненщини.

На галявині поблизу села Хотин тривають останні приготування до веломарафону. Хтось ладнає велосипед, а хтось наносить захист від сонячних променів, адже їхати доведеться у спеку. Погода повпливала і на зміни у маршруті, розповів Юрій Ойцюсь.
 
 
– День третій ми перепрацювали, тому що повені були, в велика частина маршруту і просто люди можуть там засісти. А комашні там багато, вони сповільнять свій рух і комари їх з’їдять. Тому маршрут ми більше по асфальту зробили, розповів організатор веломарафону "Поліська Січ" Юрій Ойцюсь.
 
Найстарший учасник веломарафону – рівнянин Валерій Буренко, йому сімдесят п’ять років. Каже, що найбільше йому подобається атмосфера заходу.
 
 
– По-перше, багато місць цікавих, гарних дуже. По-друге, спілкування, дуже багато знайомих, друзів. Ми зустрічаємося тут, на ночівлі коло вогнища сидимо, дуже приємні емоції після цього всього, – каже учасник веломарафону "Поліська Січ" Валерій Буренко.
 
Марія Петришин зі Львова буде їхати на велосипеді призначеному для їзди містом. Він у неї вже п’ять років і цей марафон у нього не перший.
 
 
– Моя перша "сотка" була на цьому велосипеді, до речі тут у Рівному, я прокладала маршрут у Клевань і Олику. Ну мабуть я його вже заїздила, він потребує пенсії і це мабуть буде його остання "трьохсотка",ділиться учасниця веломарафону "Поліська Січ" Марія Петришин.
 
Організаторам допомагає чимало волонтерів. Наприклад, деякі приймають і перевозять речі учасників марафону.
 
На фото волонтерка Наталія Золоташко
 
– Збираємо трансфер речей, щоб спортсмени могли вільно рухатися по маршруту, а їхні речі їхали за ними на КП, потім допомагаємо їх знайти. І все вони собі насолоджуються відпочинком, а речі катаються за ними,сказала волонтерка Наталія Золоташко.
 
Веломарафон "Поліська Січ" це не спорт, а перш за все туризм, каже організатор Юрій Ойцюсь.
 
– Це марафон-фестиваль. Люди приїжджають, в легкому, відпочинковому темпі їдуть, їхні речі перевозяться. Неспішно їдуть з місця на місце, на Базальтовому покупалися. Ідея полягає у залученні на Рівненщину людей з інших областей, у нас цього року вже є учасники Польща, Білорусь, Німеччина,додає організатор.
 
Фінішують учасники марафону у понеділок, неподалік від міста старту – у селі Ходоси.