На Рівненщині проводять кастинг для зйомок фільму (ВІДЕО)

14:52, 15 чер. 2019
 
На Рівненщині проводять кастинг для зйомок фільму (ВІДЕО)

У липні в Тараканівському форті зніматимуть фільм-казку«Джура-Королевич». Уперше цей об’єкт стане основною локацією повнометражного кіно. Це історія про королівство русинів і їхнього короля Юрія Хороброго. Зніматимуть фільм за державні кошти. До масових сцен залучать жителів Тараканова і Дубна. Учора тут відбулися перші фотокастинги. На одному з них побувала наша знімальна група.

Уперше в Тараканівському форті будуть знімати не епізоди. На цьому об’єкті і довкола нього розгортатимуться основні події фільму "Джура-Королевич". Це казка-фентезі для старшокласників про боротьбу добра і зла в докозацькі часи, – пояснює експерт Тернопільської кінокомісії Валодимир Ханас.
 
 
– Злі сили, які ми називаємо лагомерами вирішили поміняти цивілізацію, яка існує. Короля вбивають і хочуть вбити королевича-спадкоємця. Але його рятують брідники,розповідає експерт Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас.
 
Персонажів для масових сцен члени кінокомісії приїхали шукати у Тараканів. На кінопроби стрічки для старшокласників ідуть місцеві підлітки. Вони вихованці сільського гуртка "Джура"
 
На фото учасник кастингу Ернест Таберт
 
– Це патріотичний гурток, який навчає любити свою державу і захищати її. Згідно з нашою назвою цей фільм своєрідний для нас. Патріотизмом, давньою історією своєї держави, – каже учасник кастингу Ернест Таберт.
 
Учасників кастингу реєструють і фотографують. Одна з них, учасниця Ангеліна Карпченко, поділилась своїми враженнями.
 
 
– Спочатку я боялася. Думала, що там будуть давати сценарій, щоб я грала. А потім сказали, що нічого страшного. Була вже багато разів у Тараканівському форті. І знаю кудою і як там ходити. Але, сподіваюся, що буде більше вражень. Я сама захотіла піти й попробувати.
 
– Батьки знають? (запитує журналістка)
 
– Знають, казала. Побажали перемоги, – розповіла учасниця кастингу Ангеліна Карпченко.
 
 На фото кастинг-директорка фільму "Джура-Королевич" Юлія Борисюк
 
– Ми дивимося і робимо фотосесію акторів масових сцен. Головні герої уже затверджені. І щоб заповнити повністю картинку потрібні актори масових сцен. Без них жодне кіно не знімають. Мене дуже потішило, що тут усі дівчатка без намальованих брів і губ. Все дуже природно. І в нас усе-таки не сучасна історія, сказала кастинг-директорка фільму "Джура-Королевич" Юлія Борисюк.
 
Пані Юлія також зазначила, що в масові сцени погодили усіх хлопців від 14 до 17 років, які пришли на фотосесію. Дівчата на затвердження чекатимуть.
 
На фото учасниця кастингу Софія Стеха
 
– Хлопців казали нам раніше будуть зніматися. Бо кіно більше хлопчаче. Тому про дівчат ще нічого не говорили,каже учасниця кастингу Софія Стеха.
  
Тараканівська об’єднана територіальна громада є партнером фільму "Джура-Королевич". Сільська голова Наталія Сорочинська теж прийшла на кастинг, щоб показати приклад своїм ровесникам і старшим за віком односельчанам.
 
 
– Таке ж трапляється нечасто в невеликому селі. Крім того, це реклама нашої перлини "Тараканівського форту". Може, привернемо увагу і нарешті його якось передадуть в користування обласної ради. Може, все таки Міністерство оборони якось змилується. Бо шкода, що на сьогодні ця перлина просто руйнується, – сказала сільська голова Тараканівської ОТГ Наталія Сорочинська.
 
Загалом, у масові сцени фільму "Джура-Королевич" планують залучити дві-три сотні жителів Дубенського району. Окрім Тараканова, кастинг відбувся також у Дубні.
 
– Діти виявилися надзвичайно активними і в Дубно приїжджали "шкільними автобусами". Це було дуже цікаво. І їх достатня кількість. Але для зйомок фільму нам потрібні різновікові категорії,додає Володимир Ханас.
 
Сьогодні такий же кастинг відбувся в Тернополі. Потому фото і анкети усіх учасників буде переглядати режисер фільму. Ним є Антон Гойда. До слова, кінопроект фільму «Джура-Королевич» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Бюджет стрічки понад 28-ми мільйонів гривень. Зйомки у Тараканівському форті розпочнуться 2 липня.