На Рівненщині відсьогодні обмежили відвідування лісів

14:19, 13 чер. 2019
 
На Рівненщині відсьогодні обмежили відвідування лісів

Через високий клас пожежної небезпеки, – пояснила речниця облуправління лісового та мисливського господарства Світлана Горошко.

Вона також наголосила, що такі обмеження тимчасові – на період спеки. Переважно вони стосуються в’їзду автомобілями і тих, хто йде у ліс на відпочинок. Робити це можна лише у спеціально облаштованих  місцях. За дотриманням обмежень цілодобово стежать лісівники. Цьогоріч, зі слів Світлани Горошко, випадків, коли через відпочивальників займався ліс, не зафіксували. Але були факти, коли від спалювання сухої трави поруч вогонь перекидався на ліс.

– Працівники державної лісової охорони працюють в особливо посиленому режимі. Цілодобово відбуваються чергування. І лісові масиви патрулюють рейдові бригади з наших працівників, які дивляться, щоб громадяни, які все ж таки перебувають у лісі, дотримувалися правил пожежної безпеки. Лісівники сподіваються, що всі наші громадяни поставляться з розумінням до таких тимчасових заходів і будуть дотримуватися правил пожежної безпеки і відпочиватимуть у спеціально відведених місцях,повідомила речниця облуправління лісового і мисливського господарства Світлана Горошко.

Дивіться також: Як горів заповідник (ЕКСКЛЮЗИВНЕ ВІДЕО)