Рівнерада не проголосувала за звернення про звільнення Авакова

10:11, 13 чер. 2019
 
Рівнерада не проголосувала за звернення про звільнення Авакова

Депутати Рівненської міськради на своєму засіданні щойно розглянули звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну щодо звільнення міністра МВС Арсена Авакова. Ініціатором виступила фракція "Свободи", зачитав текст депутат Олег Карпяк.

Зачитавши офіційну частину звернення, де згадав випадок із загибеллю дитини на Київщині, депутат Карпяк сказав репліку: "а тепер простою мовою"...

– Що ще треба, щоб було створено в країні чи при реформі МВС, які ще потрібні резонансні події, щоб все таки людина зрозуміла, що вона щось робить не так в своїй галузі,завершив виступ обранець. 

Після цього секретар Рівнеради оголосив 5-хвилинну перерву для обговорення. Потому у залі пройшла дискусія. 

– Це нормальна європейська практика – піти у відставку, коли людина не справляється. Ну це ж не єдиний був випадок. Риба гниє з голови,сказав у залі керівник рівненського "Правого сектору" Олександр Подвишенний, який був серед організаторів збору підписів. 

Зрештою, "За" звернення проголосувало 19 обранців (при необхідних 22), відтак це рішення не прийнято.  

Нагадаємо, 5 червня У Рівному біля кінопалацу "Україна" зібрали три десятка підписів під зверненням до депутатів Рівненської міської та обласної рад, яких просили офіційно звернутись до влади держави та вимагати відставки міністра МВС Арсена Авакова. Передувала цьому історія із загибеллю 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому: куля влучила дитині в голову, слідство затримало двох підозрюваних працівників поліції, які, як писав очільник Нацполіції Сергій Князєв, були у нетверезому стані і поза службою.

Після смерті дитини у обласних центрах, в тому числі й у Рівному, під стінами поліції пройшла акція "Безкарність вбиває".

Сам Арсен Аваков заявив, що писати заяву про відставку не буде, додавши, що це питання може розглянути парламент цього або уже наступного скликання. 

Сесія Рівненської облради, до якої теж звертались активісти, відбудеться завтра.