Перенесення колектора під «Авангардом»: два питання до водоканалу (ФОТО, ВІДЕО)

8:07, 13 чер. 2019
 
Перенесення колектора під «Авангардом»: два питання до водоканалу (ФОТО, ВІДЕО)

1. Чи вплинуть якимось чином роботи з перенесення діючого каналізаційного колектора під «Авангардом» (відводить воду від вулиць Степана Бандери, Чорновола і аж до Відінської) на надання послуг споживачам та чи можуть рівняни відчути незручності?

2. Міський голова на об’єкті реконструкції сказав: «З незрозумілих для мене причин, всупереч будь-яким нормам, цей колектор проходить під самим стадіоном. Як і ким було прийняте таке рішення – мені невідомо». Зважаючи на це, чи може підприємство пояснити, як і коли був збудований цей колектор та чому саме у тому місці?

Цих два питання ми надіслали в інформаційному запиті на комунальне підприємство «Рівнеоблводоканал». Підставою стала інформація про перенесення колектора у зв’язку з реконструкцією стадіону, інформацію про початок цих робіт у понеділок оприлюднили на сторінці міської ради у фейсбуці.

У Відповіді на запит за підписом директора підприємства йдеться:

1. Роботи із перенесення каналізаційного колектору на якість надання послуг водовідведення не вплинуть, а споживачі жодних незручностей не відчують. Адже під час проведення цих робіт перекривати господарсько-побутову каналізацію не планують. Саме ж переключення проводитимуть у нічний час.

2. Цей каналізаційний колектор перший, який був збудований у Рівному ще наприкінці 60-х років минулого століття. Під’єднаний він до каналізаційно-насосної станції №1. У той час стадіон «Авангард», який зараз реконструюють, ще не був збудований. Чому тоді не врахували, що колектор частково проходить під спортивною спорудою, зараз відповісти складно.

На об’єкт завезли труби, зараз місце реконструкції виглядає так: 

Нагадаємо, пресслужба міськради навела слова міського голови Володимира Хомка, де він зазначив, що "вартість робіт із перенесення колектора складе приблизно 1 мільйон 500 тисяч гривень". Речниця Світлана Сирота додала, що ця сума була закладена при виготовленні проекту реконструкції стадіону, тобто додаткового виділення грошей роботи не потребують. 

Як ми повідомляли раніше, наразі підрядник освоїв близько 15 мільйонів гривень. Тендер на виконання робіт з реконструкції «Авангарду» виграла фірма «Фіалка». Проект розрахований на два роки і попередня його вартість майже 200 мільйонів гривень. Безпосередні роботи на об’єкті почались 15 березня, тобто минуло майже три місяці. 

Дивіться також: "Фіалка" розцвіла – тендерна історія фірми, яка будує за бюджетні кошти || Розслідування

Об’їхати автомобілем, як раніше, стадіон правою стороною не вийде – існуючий раніше проїзд біля ринку перекрито парканом.

Натомість об’їзд організували лівою стороною – ворота тут відкриті.