Суд не скасував "Порядок розміщення вивісок у Рівному" (ФОТО)

19:45, 12 чер. 2019
 
Суд не скасував

Цей порядок, затверджений міськвиконкомом, у суді намагався оскаржити підприємець Юрій Пантелєєв. Свій позов він мотивував тим, що правила розміщення вивісок, а також демонтаж вивісок, які не відповідають цим правилам, обмежують його права.

Окрім цього, чоловік вимагав відшкодування збитків у розмірі 3 500 гривень. Сьогодні, в Рівненському окружному адміністративному суді, відбулося останнє засідання у цій справі, на якому розглянули матеріали справи і провели дебати.

На фото позивач Юрій Пантелєєв

Є у нас така структура – виконавчий орган, Виконавча служба. І вона вчиняє дії, а не виконавчий комітет Рівненської міської ради та пов’язані з ним структури. Це право не надано нікому з вас. Право визнавати: чи вона порушує, чи не порушує, чи підлягає знесенню, демонтажу – визначається саме судом, – сказав позивач Юрій Пантелєєв.

На фото представниця Рівненського міськвиконкому Світлана Корнійчук

Я вважаю, що позивачем не доведено незаконність прийняття вказаних рішень і також не доведено порушення його прав і законних інтересів вказаними рішеннями, – прокоментувала представниця Рівненського міськвиконкому Світлана Корнійчук.

На фото суддя Тамара Комшелюк

Суд вирішив в задоволенні позовної заяви Пантелєєва Юрія Юрійовича – відмовити повністю, – оголосила суддя Тамара Комшелюк.

Юрій Пантелєєв подаватиме апеляцію – про це він після засідання суду сказав нашим журналістам. Нагадаємо, "Порядок розміщення вивісок у Рівному" – це документ, який роз’яснює, що таке вивіска, чим вона відрізняється від реклами і регламентує норми її розміщення на фасадах. Його міськвиконком затвердив 13-го листопада минулого року.

Перші рекламні конструкції у Рівному зняли в минулому році, 27 грудня. Їх було 14 і розташовані вони були на Соборній, 57. Як нині триває робота над упорядкуванням фасадів згідно з порядком розміщення вивісок – нам розповів один із його розробників Павло Алексєвич (на фото):

Ми поки що ведемо роз’яснювальну роботу. Ми спілкуємося із підприємцями і пояснюємо їм, які правила мають бути. Далі ми ведемо перемовини із підприємцями по фасаду Соборної, 57. Вони на словах погодилися замінити вивіски такими, які відповідають правилам. Але фактично – це буде прибирання з фасаду незаконно розміщених реклам

– Коли штрафувати будуть?(запитує журналістка) 

- Я думаю, в ідеалі – штрафувати не будуть. Тільки виховну роботу.