Адвокат одного із чоловіків, якого «КОРД» у кафе поклав на підлогу, називає подію психологічним тиском

18:04, 12 чер. 2019
 
Адвокат одного із чоловіків, якого «КОРД» у кафе поклав на підлогу, називає подію психологічним тиском

Олег Головчак (на фото справа), адвокат Володимира Соловйова (на фото зліва, підозрюваний в організації замовного вбивства підприємця), назвав учорашні події у кафе на березі Басівкутського озера психологічним тиском на свого клієнта. Про це він сказав у телефонному коментарі Суспільному.

Нагадаємо, вчора ввечері спецпідрозділ поліції «КОРД» прибув до кафе, коли там відпочивала компанія. Кількох чоловіків, серед яких, зі слів адвоката, був і його клієнт Соловйов, вклали на підлогу та тримали так певний час.

Уривок із прямої трансляції на фейсбуці журналістки Вікторії Мамотюк. 

Вчора на місці події речник поліції області Антон Крук пояснив, що на лінію «102» надійшов виклик про те, що у цій компанії є люди зі зброєю. Однак, перевіривши та не знайшовши зброї, «КОРД» покинув заклад.

Ось як цю ситуацію сьогодні коментує адвокат одного із присутніх:

– Компанія чоловіків з жінками, з дітьми відпочивали у кафе, громадський порядок не порушували. Через 15 хвилин увірвались працівники «КОРДУ» і поліцію, не назвались, застосували фізичну силу, поклали на підлогу, були з автоматами. Ну уявіть собі, я не можу знайти слів. Провели обшук без ухвали суду, але нічого не знайшли. Вибачитись – за потрібне не вважають. Ще треба з’ясувати, чи дійсно був виклик. Це може бути спланована акція правоохоронних органів щодо мого підзахисного Соловйова Володимира, який безпідставно обвинувачується в замовному вбивстві. Це є ніщо інше, як спосіб психологічного тиску. Доказів його провини немає і справа затягується. А чи був дійсно вчора виклик – треба ще з’ясувати. Ми будемо скаржитись, але, мабуть, не в цій області, бо це нічого не дасть,сказав адвокат Олег Головчак.

Суспільне також зв’язалось із речником поліції області Антоном Круком. Як і учора в коментарі він зазначив, що був виклик про компанію, яка може мати зброю.

– Поліція відреагувала, приїхали, перевірили, не знайшли нічого та відпустили. Щодо скаржитись на дії поліції – це право кожного громадянина, – додав речник.

Нагадаємо, рівнянину Володимиру Соловйову інкримінують співучасть у підготовці до вбивства. Мова про події, які сталися торік у липні. Того дня на парковці на вулиці Небесної Сотні, буцімто, виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена Валентина Загороднюка.

Згодом у поліції повідомили, що вбивство було зімітоване. Виконавців затримали того ж дня. Згідно з матеріалами слідства, в підготовці до замаху на вбивство, окрім Володимира Соловйова, також підозрюють рівнян Володимира Шевчука та Ігоря Мокринського, які нині у міжнародному розшуку. Ось як Володимир Соловйов (який вийшов із СІЗО під заставу) у квітні в суді коментував те, що йому інкримінують.

– Уся справа сфабрикована відносно мене і моїх друзів. Я запрошую вас ходити на засідання, які будуть, і ви побачите, чим все закінчиться,казав Соловйов.