Ні грошей, ні квартири – студентка вважає, що її ошукав телефонний шахрай (ВІДЕО)

19:26, 12 чер. 2019
 
Ні грошей, ні квартири – студентка вважає, що її ошукав телефонний шахрай (ВІДЕО)

Студентка Дарина Пісковець втратила гроші через шахраїв. Дівчина в інтернеті знайшла оголошення про здачу квартири та перерахувала завдаток. Однак після цього з’язатися з чоловіком, який назвався власником квартири, Дарина не змогла.

 "Роман квартира" – так підписаний номер телефону чоловіка у контактній книзі 18-річної Дарини Пісковець. З ним дівчина не може зв’язатися вже тиждень.

– Він представився Романом, я йому повірила, переслала 500 гривень. Він від мене більше не бере трубки, – розповіла Дарина.

Студентка Дарина на одному із сайтів оголошень шукала однокімнатну квартиру. Розповідає: серед варіантів найбільше їй сподобалося помешкання у центрі міста.

– Так мала виглядати квартира. Вона мені сподобалося і за ціною, і за комфортом, – демонструє світлину Дарина Пісковець. 



– Я хотіла влаштуватися на роботу, сама я з Костополя. Хотіла орендувати квартиру і собі жити. За 2900 гривень, без агенства. Я зателефонувала на наступний день, ми домовилися про зустріч. Він сказав: "добре, я приїду", – пригадує Дарина.

Наступного дня чоловік зателефонува Дарині та повідомив – на зустріч прийти не може. Натомість, попросив інше.

– Він просить, щоб я скинула 500 гривень. Він сказав, що хоче замінити сантехніку у кваритирі, щоб мені була нова. Він тиснув, сказав: "чекаємо тільки вас". Я перерахувала кошти, після цього він трубку не брав. Телефон він вимкнув.

Кошти Дарина переслала на номер телефону. Роман пояснив, що готівкової картки не має. Після переказу коштів дівчина звязатися з чоловіком не може. Сьогодні вона прийшал до відділку поліції писати заяву.

– В мене є його телефон, в мене є всі скріни квартири. Тому що оголошення він видалив, – пояснює дівчина. 

Черговий інспектор Володимир Подлящук розповів про дії поліції на даний момент. 



– Реєструємо. І передаємо слідству для прийняття процесуального рішення, – повідомив інспектор.

Пресофіцерка поліції Рівненщини Марія Юстицька розповіла, що слідство в цій справі вже розпочалось.



– За цим фактом розпочате досудове розслідування за частиною 1 ст 190 КК України. Правоохоронці застерігають громадян бути обачними, коли питання стосується грошей. В подібних випадках особисто зустрічатись з власником квартири, – зазначила пресофіцерка.

Ріелторка Лариса Лебедюк розповіла, як не втратити гроші, орендуючи житло. Жінка вважає, що потрібно звернутись до спеціаліста.



– Ріелтор гарантує те, що він перевіряє документи на житло. Він знаходить квартиру. Дивиться, чи реальна ця квартира, чи вона існує, чи вона належить тій людині, яка її здає. Він складає договір оренди. Він забезпечує від шахрайських дій своїх клієнтів, – поясила пані Лариса.