Встановити світлофор на перехресті Соборної та Петра Могили: рівнянка подала проєкт на Громадський бюджет

17:36, 12 чер. 2019
 
Встановити світлофор на перехресті Соборної та Петра Могили: рівнянка подала проєкт на Громадський бюджет

"Встановлення світлофору на перехресті вулиць Соборна-Петра Могили в районі пивзаводу". Такий проєкт на громадський бюджет подала рівнянка Оксана Пікарська. Він у числі великих проєктів, вартість реалізації яких має становити не більше одного мільйона гривень.

На цьому під час другого засідання публічних обговорень поданих на Громадський бюджет проєктів наголосив секретар Рівнеради Сергій Паладійчук. Відтак радить узгодити цю суму з управлінням житлово-комунального господарства. Бо на встановлення світлофора в районі пивзаводу уже розробили проєкт, повідомила заступниця начальника цього управління Олена Москальчук. І там, з її слів, зазначена сума більша, ніж мільйон гривень. А, окрім облаштування світлофора, передбачене його освітлення і тактильна плитка.

Нагадаємо, що встановити світлофор у районі пивзаводу у 2017 році просив рівнянин Василь Бишевич. Він подав відповідну електронну петицію. Проте за визначений термін вона не набарала потрібні для розгляду 300 голосів.

На фото заступниця начальника управління житлово-комунального господарства Олена Москальчук 

Ми його планували зробити не через Громадський бюджет. І кошторисна вартість нараз 1 мільйон 200 тисяч гривень. Але до 2020 року його треба буде підкоригувати, бо ж розумієте, що все змінюється. І вартість матеріалів, і заробітна плата тощо. Тому не знаю, наскільки він зможе бути реалізований через Громадський бюджет. Оскільки обмеження у великих проєктах до мільйона гривень, – сказала заступниця начальника управління житлово-комунального господарства Олена Москальчук.

На фото секретар Рівнеради Сергій Паладійчук

Дуже важливо, щоб проєкти, які подали, відповідали чинному законодавству. Зокрема, забороняється за кошти громади фінансувати об’єкти не комунальної власності. Другий момент пов’язаний із земельними ділянками. Можна реалізувати проєкти Громадського бюджету виключно на землях громади. Тому й наголошували сьогодні на цьому, щоб люди не були для себе несподівано здвивовані, коли комітет відхилить їхню пропорзицію через те, що вона не відповідає нормам бюджетного кодексу, – прокоментував секретар Рівнеради Сергій Паладійчук.