На Рівненщині вилучили один із найбільших в Україні арсенал боєприпасів, – поліція (ФОТО, ВІДЕО)

18:04, 11 чер. 2019
 
На Рівненщині вилучили один із найбільших в Україні арсенал боєприпасів, – поліція (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 11 червня, за отриманою управлінням карного розшуку інформацією оперативники, слідчі, кінологи та вибухотехніки поліції області за процесуального керівництва прокуратури під час проведення обшуку виявили на подвір’ї 45-річного жителя Острозького району один із найбільших в Україні склад боєприпасів. Про це повідомив керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук.

 

– У селі Сіянці поблизу будинку у садку на глибині півтора метри був закопаний схрон боєприпасів: 109 корпусів гранати РГД-5, 39 — корпусів гранати Ф1, 126 запалів до гранат типу УЗРГМ-2, 28 – підствольних гранат ВОГ-25, 6 – протитанкових гранат РПГ-7М, 29 – реактивних протитанкових гранат РПГ-22, 6 – реактивних протитанкових гранат РПГ-26, 5 ящиків набоїв калібру 7,63 і один – калібру 9,00,розповів Антон Крук.

На уточнююче питання журналіста Суспільного, який рід діяльності у власника обійстя, Антон Крук відповів, що походження боєприпасів наразі встановлюється і більше обставин повідомлять згодом.  

Усе вилучене, згідно з процедурою, скеровуватиметься для проведення експертизи.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України поліцейські встановлюють походження боєприпасів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

У відеокоментарі заступник начальника поліції області Сергій Волков уточнив, що зброя, наймовірніше, потрапила на Рівненщину із зони бойових дій ще 3-4 роки тому.