У Бродах попрощались із військовими, які загинули в авіакатастрофі гвинтокрила МІ-8 (ВІДЕО)

13:03, 11 чер. 2019
 
У Бродах попрощались із військовими, які загинули в авіакатастрофі гвинтокрила МІ-8 (ВІДЕО)

У Бродах сьогодні попрощалися з чотирма військовими, які загинули на Рівненщині в авіакатастрофі військового гелікоптера МІ-8. Там відбулась панахида та прощання в клубі військової частини. Опісля цього військовослужбовців поховали. Про це повідомила кореспондентка UA: Львів Ірина Ферин.

Трьох поховали на Львівщині, у тому числі й командира екіпажу, полковника Ігоря Мазепу. Одного військового ховають на Вінничині.

Про хід розслідування інциденту у Військовій прокуратурі розповіли:

На фото начальник управління Військової прокуратури Західного регіону Юрій Табака

– Вилучено під час огляду місця події бортовий самописець, він оглянутий за участю відповідних спеціалістів, усі розшифрування записів передано у відповідну комісію, яка проводить розслідування катастрофи падіння вертольоту МІ-8, це комісія головної інспекції Міністерства оборони України. По завершенню вказаного розслідування буде прийматися певне процесуальне рішення, – сказав начальник управління Військової прокуратури Західного регіону Юрій Табака. 

Нагадаємо, 29 травня під час нічного навчально-тренувального польоту поблизу села Сестрятин Радивилівського району впав вертоліт МІ-8 16-ої окремої бригади армійської авіації, яка дислокується у Бродах. У результаті авіакатастрофи загинули усі члени екіпажу: командир бригади полковник Ігор Мазепа, льотчик-штурман Владислав Попенко, технік-інструктор Василь Романюк, бортовий авіаційний технік Павло Дацюк. Як розповів начальник управління Військової прокуратури Західного регіону Юрій Табака, слідчі дії тривають, тому остаточної версії падіння гелікоптера не озвучують.