1% податку: за місяць в будинку голови ОТГ приписалась майже сотня людей

8:00, 11 чер. 2019
 
1% податку: за місяць в будинку голови ОТГ приписалась майже сотня людей

Відтоді, як у Млинівській ОТГ депутати підтримали ідею голови громади Дмитра Левицького та проголосували на сесії за впровадження 1% податку (замість 10-15%, що діють зараз) для підприємців першої та другої груп, минув місяць.

Як повідомляло Суспільне раніше, Млинівська ОТГ скористалась наданими децентралізацією можливостями та ввела найнижчий в Україні єдиний податок для підприємців, маючи на меті збільшити інвестиційну привабливість території. А голова громади Дмитро Левицький заявив, що готовий у своєму будинку приписати всіх, хто хоче працювати за такими правилами з 2020-го року і мати юридичну підставу сплачувати податки у Млинівській ОТГ.

Читайте по темі: ОТГ на Рівненщині може стати першою в Україні, яку називатимуть "податковим раєм" 

Журналісти UA: Рівне поцікавились, чи виявив уже хтось цікавість упродовж місяця після прийняття цього рішення:

– Скажемо так, що є вже наші перші квіточки. Але не все в нас в Україні так швидко робиться, як би хотілось, тому що населення трохи зневірене, а першопрохідцям завжди важко. Є думаюча категорія серед підприємців, які відгукуються. Зараз у моєму будинку зареєстровано вже майже сто людей, але бажання висловили трішки більше. Думаю, плюс-мінус буде наплив під кінець року, бо наше рішення про 1% податку вступає в силу з нового року. Та ще зараз і пора відпусток.

Є момент: підприємців відслідкувати по цілій громаді (Млинів та ще 11 старостинських округів, – ред.) неможливо, адже ми прийняли цей податок по цілій громаді і люди можуть реєструватись будь-де. Тобто, якщо зареєструвались у будь-якому приміщенні нашої громади – ви підпадаєте під наші правила. Багато хто шукає своїх родичів і не приписується у моєму будинку. Ідеально, щоб у нас зареєструвалось хоча би 1300 сільського населення, тоді би ми мали додаткову субвенцію по освіті, це близько 3 мільйонів, мали би інфраструктурну субвенцію.

Оті люди, які реєструються в моєму будинку – вони планують починати підприємницьку діяльність, але вже з наступного року, коли вступить в силу оцей 1% податку. От є вже люди зі Львова, з Києва. Припускаю, що трішки мало про нас інформації, бо ця інформація розійшлась якраз у період президентської кампанії і для людей це не була така подія, вона швидко забулась. Потрібно нагадувати, каже Дмитро Левицький.