Журналістам Суспільного погрожували розбити камеру та порізати колеса в машині (ВІДЕО)

13:49, 10 чер. 2019
 
Журналістам Суспільного погрожували розбити камеру та порізати колеса в машині (ВІДЕО)

Інцидент трапився сьогодні на вулиці Калнишевського у Рівному. Група прибула на місце перевірити інформацію про нічний підпал будинку підприємця. Інформацію про те, що невідомий, використовуючи пляшку із займистою речовиною, пройшов на територію приватного обійстя та вчинив підпал, оприлюднили у поліції.

Знімальна група не заходила на приватну територію. Коли журналістка та оператор були на вулиці, до них підійшли на даний момент невідомі та почали погрожувати розбити камеру та порізати колеса в автомобілі. При цьому один із чоловіків штовхав оператора.

Наразі Суспільне звернулось із заявою до поліції щодо перешкоджання законній журналістській діяльності. У чоловікові, який безпосередньо озвучував погрози, журналісти впізнали підприємця Василя Гайдура.

– Заява і повідомлення внесені до єдиного обліку з інформуванням, відповідно, Нацполіції про цей факт. І слідство прийме рішення в межах тих строків, які передбачені законодавством: або про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, або про розгляд в порядку, передбаченому законом "Про звернення громадян", – розповів начальник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук.