Музшколи Рівного та Дубна пікетували у столиці проти реформи мистецької освіти (ФОТО)

18:22, 6 чер. 2019
 
Музшколи Рівного та Дубна пікетували у столиці проти реформи мистецької освіти (ФОТО)

Викладачі музичних шкіл Рівного та Дубна взяли участь в акції проти реформи мистецької освіти, що відбулася сьогодні у столиції біля Міністерства культури.

За словами завідувачки хорового відділення 2-ї музичної школи Олени Огонь, учасники акції виступали проти скорочення кількості занять із дітьми. Це один із пунктів реформи освіти, яка має вступити у дію з 1 вересня. Також викладачі та батьки збирають підписи під петицією про відміну положення про атестацію, як це пропонує реформа. Представники ініціативної групи зустрілися з міністром культури Євгеном Нищуком. Вислухавши вимоги вчителів, він повідомив, що міністерство відтерміновує запровадження реформи на рік.

На фото організатор акції Олександр Шаліт, розповідає про особливість акції:

Тут всі школи міста Києва, приїхали з Полтави, Сум, Черкаси, Рівне, це акція всеукраїнська. Є дуже багато перепон з боку обласних департаментів культури, які на цей день попризначали проведення ради директорів і вони приїхати не змогли, але представнкии колективів тут присутні.

На фото міністр культури Євген Нищук 

Ніхто ніде не мав на меті комусь щось заборонити, когось звільнити, когось знищити. Шановні друзі, ми домовилися відтермінувати на рік, зробити пропозиції змін до закону, бо весь процес йде на виконання закону, який не нами приймався. Домовилися створити робочу групу, всі токсичні пункти прибрати, – прокоментував міністр культури Євген Нищук