Снайпера, підозрюваного у вбивстві Олександра Храпаченка, відпустили під домашній арешт (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

12:45, 6 чер. 2019
 
Снайпера, підозрюваного у вбивстві Олександра Храпаченка, відпустили під домашній арешт (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Снайпера Дмитра Хмеля, якого підозрюють у вбивстві героя Небесної сотні, рівнянина Олександра Храпаченка, суд відпустив під домашній арешт. Рішення про зміну запобіжного заходу вчора прийняв Апеляційний суд Києва.

Про це йдеться на сторінці "Адвокатської дорадчої групи" в Фейсбук.

Апеляційну скаргу подала сторона захисту. Журналісти Суспільного зателефонували до батька Олександра – Володимира Храпаченка. Він розповів, що ні він, ні його адвокат на засіданні не були і про нього не знали. Більше пообіцяв прокоментувати після розмови з захисником.

Як ми повідомляли, Дмитру Хмелю про підозру у вбивстві майданівця оголосили 30 жовтня 2018 року. Тоді ж суд обрав для нього міру запобіжного заходу – двохмісячне тримання під вартою. Цей термін за клопотанням прокуратури продовжували ще чотири рази. Підозрюваний є колишнім бійцем спецпідрозділу внутрішніх військ "Омега".

Нагадаємо, загинув рівнянин Олександр Храпаченко 20 лютого 2014 року від пострілу снайпера на вулиці Інститутській у столиці. Посмертно він отримав звання "Герой України".

У Рівному є кілька пам’ятних дошок зі світлинами Олександра. Перша – на стіні під’їзду будинка, де він жив. Ще одна – на вході до 19-ої школи, випускником якої був. У Рівненському державному гуманітарному університеті, де він навчався, cтворили аудиторію імені Олександра Храпаченка. А на роковини смерті тут відкрили гранітну дошку, присвячену Герою України.

 Головне фото – Громадське.