Голів ОДА звільняють, Муляренко поки лишається

17:38, 5 чер. 2019
 
Голів ОДА звільняють, Муляренко поки лишається

Сьогодні на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що Кабмін подає президенту на звільнення ряд голів обласних державних адміністрацій. Його коментар наводить «Українська правда»:

– І очікуємо на те, що Адміністрація президента спільно з секретаріатом Кабінету міністрів опрацює механізми відбору нових претендентів на посади голів ОДА, щоб ми спрацювали достатньо оперативно. В областях мають бути відповідальні управлінці,сказав прем’єр.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко повідомив УП, що уряд затвердив подання на звільнення голів Львівської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Волинської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської обласних держадміністрацій та зробить відповідне подання президенту.

Ми зателефонували за кількома номерами Кабміну, однак організувати коментар із поясненням, чому у цьому переліку немає голови Рівненської ОДА, нам сьогодні не змогли.

Сам голова ОДА Олексій Муляренко Суспільному телефоном повідомив, що достеменна причина таких дій уряду йому поки невідома. Однак додав, що це може бути пов’язано із рейтингом Кабміну щодо соціально-економічних показників регіонів, де Рівненщина – на другій позиції. Наприкінці телефонної розмови додав, що поки сили зосередив на покращенні стану доріг, будівництві амбулаторій та спорткомплексу на Макарова, а також зазначив, що рішення про свою відставку готовий прийняти у будь-яку мить, адже відповідну заяву написав сам.

Нагадаємо, заяву на звільнення пан Муляренко написав ще 19-го травня. Потому він у ефірі UA: Рівне він сказав, що готовий спробувати себе на виборах до Верховної Ради.

Також зазначимо, що на сайті інформаційно-аналітичної порталу Слово і діло, який формує рейтинг відповідальності голів ОДА та виконані ними обіцянки, Олексій Муляренко наразі посідає 6-ту позицію.