Падіння військового вертольота на Рівненщині: слідство чекає результатів експертиз

13:05, 5 чер. 2019
 
Падіння військового вертольота на Рівненщині: слідство чекає результатів експертиз

Основна версія падіння військового вертольоту МІ-8 у ніч на 30 травня в Радивилівському районі буде відома після проведення експертиз. Як повідомила речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, наразі відбувається розшифровування бортових самописців, призначена молекулярно-генетична експертиза щодо ідентифікації тіл загиблих військовослужбовців.

Також, зі слів Юлії Галущак, вирішується питання про призначення експертизи паливно-мастильних матеріалів щодо відповідності стандартам. Допитують наразі і свідків падіння військового вертольоту.
 
 
– Чекаємо, відповідно, результатів експертиз і власне тоді буде встановлено, що стало причиною цієї трагедії.
 
– Скільки часу будуть ці експертизи тривати? (запитує журналістка)
 
– Це вже не від нас залежить. Це вже від експертів. Це може бути як два тижні, а може бути і місяць, і довше, – сказала речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак.
 
 
Нагадаємо, військовий вертоліт Мі-8 впав у ніч на 30-те травня біля села Сестрятин, що в Радивилівському районі. Внаслідок падіння повітряне судно зазнало механічних пошкоджень та загорілось. Четверо членів екіпажу загинули. Серед них був командир бригади Ігор Мазепа, який був старшим льотної зміни.
 
Як повідомила тоді речниця Державного бюро розслідування Анжеліка Іванова, у військовій частині, яка розташована в місті Броди Львівської області, відбувалися планові льотні навчання. Під час польоту на відстані близько 3 кілометрів від Сестрятина гелікоптер впав. Як розповів тоді перший заступник директора територіального управління ДБР в Хмельницькому Сергій Кушнір, слідчими розглядається декілька версій падіння, серед яких: технічна несправність вертольоту, неякісне пальне, а також версія щодо неякісної підготовки польоту.