На 55-ту річницю шлюбу до вінця: історія подружжя з села П’ятигори (ВІДЕО)

12:50, 3 чер. 2019
 
На 55-ту річницю шлюбу до вінця: історія подружжя з села П’ятигори (ВІДЕО)

На 55 році шлюбу вирішили обвінчатися – це історія про подружню пару Середюків з села П’ятигори Здолбунівського району. На такий крок Олександра та Марію надихнуло приєднання сільського храму до ПЦУ, а ідею підтримали родичі та односельці.

Після завершення недільного богослужіння у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці в селі П’ятигори – вінчання. Наречений – 85-річний Олександр Середюк, його обраниця – 73-річна Марія Середюк. Цьогоріч 24 травня – 55 річниця їхнього шлюбу.
 
 
– Були радянські часи, я вчилася якраз на третьому курсі в технікумі, то тоді ж, знаєте, треба було або якось нелегально, але ми не подумали, бо то так... А це весь час так думаю, що треба повінчатися. В першу чергу, щоб повага одне до другого була ...то буде все добре, щоб розуміли, і хазяйнували, і дітей навчали. Ми ж живемо надією на дітей та внуків, що ж нам треба вже?, розповідає подружжя.
 
Подружжя має 5 онуків та одну правнучку.
 
На фото син Станіслав Середюк
 
– Ми всіляко допомогли і мотивували батьків, тому що це для нас дуже-дуже велике сімейне свято, ми взагалі дуже близька родина, дуже дружня, в нас справжня родина, така міцна-міцна. І це було для нас просто погодження обох батьків до єдиної думки – це було просто шалене свято,каже син Станіслав Середюк.
 
Аби підтримати подружню пару Середюків, більшість односельчан, як і самі наречені, прийшли на вінчання у вишиванках. На таке рішення – повінчатися після 55 років шлюбу, як зізнається подружжя Середюків, вплинуло й те, що сільський храм приєднався до Православної церкви України.
 
На фото настоятель Різдво-Богородичного Храму с.П’ятигори ієрей Ігор
 
– В ті часи радянської влади заборонялося це здійснювати і люди боялися, відходили, щоб не навернути на свою родину якусь неприязнь чи ворожнечу від влади. Але зараз настав інший час, і це дуже приємно, що люди, проживши такий термін – 55 років, усвідомлюють необхідність єднання душевного в Богові,сказав настоятель Різдво-Богородичного Храму с.П’ятигори ієрей Ігор.