У суді визнали помилку при видачі постанови щодо 16-річної Дар’ї Коцюруби (ВІДЕО)

19:24, 30 тра. 2019
 
У суді визнали помилку при видачі постанови щодо 16-річної Дар’ї Коцюруби (ВІДЕО)

У Рівненському міському суді визнали помилку при видачі постанови про притягнення до адмінвідповідальності 16-річної Дар’ї Коцюруби, яка, за версією поліції, перед другим туром виборів президента розповсюджувала агітацію без вихідних даних. Результат службового розслідування Суспільному озвучила суддя-спікерка суду Олена Першко.

Нагадаємо, у вівторок матір дівчини отримала у суді документ, згідно з яким її доньку визнано невинуватою. А у поліції оприлюднили судовий документ, де дівчину визнали винною та застосували захід впливу – попередження. Зрештою, суддя-спікерка зазначила, що чинним є рішення про притягнення Дар’ї до відповідальності.

– Встановлено, що помічник судді Патій виготовила два проекти постанови суду по справі, однак, після прийняття остаточного рішення по справі вона помилково, без умислу, не пересвідчившись у відповідності копії оригіналу постанови, видала її законному представнику Коцюруби. Секретар судового засідання Григорчук не пересвідчилась у відповідності копії тексту постанови оригіналу, помилково, без умислу законвертувала її для відправлення учаснику справи. Також є певні рекомендації: провести оперативну нараду на 31 травня з помічниками суддів та секретарями судових засідань щодо посилення контролю за видачею та надсилаланням копій судових рішень, та уважного ставлення до виконання своїх посадових обов’язків,коментує суддя-спікерка Рівненського міського суду Олена Першко.

Питання дисциплінарної відповідальності щодо працівників, які допустили помилку, додала Олена Першко, також вирішуватимуть завтра.

Дивіться також по темі: Мама Дар’ї Коцюруби пішла у суд з’ясовувати, чому існує дві різних постанови щодо її доньки (ВІДЕО)


Матір Дар’ї Коцюруби Наталія Суспільному телефоном повідомила, що постанову про притягнення до відповідальності вони будуть оскаржувати. Нагадаємо, наявність двох різних постанов із двома різними рішеннями призвела до того, що глава Нацполіції Сергій Князєв у Києві журналістам коментував, що суд таки покарав дівчину за розклеювання агітматеріалів без вихідних даних. А сама дівчина виклала у фейсбуці інший судовий документ, який суперечить словам пана Князєва.

Дивіться також по темі: 16-річна активістка, на яку склали протокол, Дар’я Коцюруба. Інтерв’ю (ВІДЕО)

Як ми повідомляли раніше, 16-річну Дар’ю Коцюрубу з трьома іншими людьми затримали за розклеювання листівок 19-го квітня. У поліції пояснили, що рівняни розміщували агітаційні матеріали або без вихідних даних, або у невстановлених місцях. Дівчина тоді пояснювала, що розповсюджувала листівки там, де має право. А вже цієї суботи на Дарію склали адмінпротоколи за неповідомлення органів влади про організацію мітингу. На майдані Незалежності вона разом із Романом Філюком тримали плакати, зокрема на одному із них був напис "імпічмент президенту".