Пікет під поліцією: хто і чому вимагав звільнення начальника райвідділу поліції (ВІДЕО)

18:15, 30 тра. 2019
 
Пікет під поліцією: хто і чому вимагав звільнення начальника райвідділу поліції (ВІДЕО)

Усунути від виконання службових обов`язків начальника Березнівського відділення Нацполіції Андрія Кушика вимагали сьогодні понад 100 учасників акції протесту, яку влаштували під стінами обласного управління Національної поліції в Рівному.

 
О пів на першу дня біля головного управління Нацполіції області зібрались пікетувальники. Більшість із присутніх – молоді хлопці.
 
 
– А що ви тут робите? (запитує журналістка)
– Проти роботи Березнівської поліції.
– А чому?
– Тому що він займається хабарництвом, бере хабарі, незаконно видобуває бурштин, – сказав учасник акції Олександр Залужний.
 
 
– А ви звідки приїхали? (запитує журналістка)
– З Березного. Мені друзі сказали, що є шанс підтримати наше Березне. Що є така несправедливість по Березному, що можна сказати своє невдоволення.
– Ви сьогодні сюди як приїхали чим, автобусом? Організовувалися разом чи окремо?
– Хто як, – каже учасник акції Назар Рихильчук.
 
Частина із присутніх були у футболках із написами "Національний корпус". У руках вони тримали плакати із вимогою усунути від виконання службових обов`язків начальника Березнівського відділення поліції Андрія Кушика. Зі слів керівника обласного осередку "Нацкорпусу" Ігора Сухого, вони зібралися тут через публікацію рівненського видання "ВСЕ", в якому йдеться, що Андрій Кушик вимагає хабарі у місцевих підприємців.
 
 
– Є реальні люди, прізвища, які свідчать про реальні зловживання очільника Березнівської поліції,сказав керівник обласного осередку "Національний корпус" Ігор Сухий.
 
На фото начальник кримінальної поліції Нацполіції області Сергій Волков
 
– Сьогодні у нас в ГУНП створена комісія, призначене внутрішнє службове розслідування. Будуть перевірятися дані факти. Це безпосередньо на території Березнівщини. На сьогоднішній день відсторонювати його від обов`язків не будемо, тому що конкретних фактів... поки не було доведено його вину і порушено кримінальне провадження, тому немає ніяких юридичних підстав,прокоментував начальник кримінальної поліції Нацполіції області Сергій Волков.
 
Акція протесту тривала менше години, після того Ігор Сухий написав офіційну заяву щодо перевірки дій Андрія Кушика. Останній телефоном ситуацію коментує так:

– Якби мене підозрювали, якби я брав хабарі, то відповідно мене було б чи затримано, чи притягнуто до якоїсь відповідальності. Я так рахую. Закінчиться службове розслідування, я дам розлогий коментар по даному факту і причину цього всього,Андрій Кушик.