Мама Дар’ї Коцюруби пішла у суд з’ясовувати, чому існує дві різних постанови щодо її доньки (ВІДЕО)

16:54, 29 тра. 2019
 
Мама Дар’ї Коцюруби пішла у суд з’ясовувати, чому існує дві різних постанови щодо її доньки (ВІДЕО)

В одній постанові винна, в іншій – невинна. Матір 16-річної Дар’ї Коцюруби пішла у Рівненський міський суд з’ясовувати, чому у неї на руках постанова, у якій справу про адмінправопорушення її доньки закрили «за відсутністю складу», а поліція оприлюднює іншу постанову, де дівчину фактично визнали винною та постановили «захід впливу у виді попередження».

Це призвело до того, що учора глава Нацполіції Сергій Князєв у Києві журналістам коментував, що суд таки притягнув дівчину до відповідальності за розклеювання агітматеріалів без вихідних даних, а сама дівчина виклала у фейсбуці інший судовий документ, який суперечить словам пана Князєва.

 

Голова Рівненського міського суду Петро Денисюк телефоном сказав Суспільному, що поки дати коментар з приводу ситуації, що склалася, вони не можуть, адже суддя, який розглядав цю справу, в даний час у відпустці – а в цьому випадку потрібні його пояснення. У відпустці і суддя-спікер суду, додав Петро Денисюк.


Це фотокопія постанови, яку сьогодні оприлюднила поліція.

Прикметно, що у суді, куди прийшла сьогодні матір дівчини, на наявній у неї постанові «про невинуватість» поставили печатку, якої раніше не було. Це на фото нижче. Зверніть увагу на резулятивні частини обох документів. 

Постанова. яка на рухах у матері Дар’ї

Нагадаємо, Дар’я Коцюруба – це саме та дівчина, на яку у минулу суботу разом із товаришем склали адмінматеріали за те, що вони не повідомили органи влади про намір провести акцію. Правозахисники ж заявили, що повідомляти про мирні акції в Україні є не обов’язком, а правом.

_________

30 травня. О 10:30 суддя-спікерка міського суду Олена Першко повідомила таке:

– Вчора головою суду був виданий наказ про проведення службового розслідування по даному факту. Крім того, в наказі зазначено про те, що результати, а саме висновок проведеного службового розслідування має бути підготовлений сьогодні. Станом на 10:30 висновок ще не готовий, про результат я повідомлю додатково. Помічником було підготовлено проекти судових рішень, які передбачені посадовою інструкцією. І, скоріше всього, був помилково виданий проект судового рішення, що не підлягає до видачі – але це лише моє припущення, кінцевий результат я можу тільки повідомити за наслідками проведеного службового розслідування. Видається сторонам лише прийняте судове рішення, не проект, – сказала суддя-спікерка.

________

30 травня. 17:40

У суді визнали помилку при видачі невірної постанови щодо 16-річної Дар’ї Коцюруби (ВІДЕО)