У поліції оприлюднили іншу постанову у справі 16-річної Дар’ї Коцюруби, де вона "винна" (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

9:34, 29 тра. 2019
 
У поліції оприлюднили іншу постанову у справі 16-річної Дар’ї Коцюруби, де вона

Речник поліції Рівненської області Антон Крук надав журналістам фотокопію постанови щодо адмінправопорушення, за яке до адмінвідповідальності притягнули 16-річну Дар’ю Коцюрубу за розклейку агітлистівок без вихідних даних.

У резулятивній частині постанови йдеться, що: "Застосувати до неповнолітньої Коцюруби Дар’ї Олександрівни за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ч.2 ст.212-14 КУпАП, захід впливу у виді попередженя."

Нагадаємо, саме таке рішення учора журналістам озвучив глава Нацполіції України Сергій Князєв. Згодом сама Дар’я виклала у своєму фейсбуці іншу постанову суду, де вказано, що: "Провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 212-13 КУпАП відносно Коцюруби Дар’ї Олександрівни закрити у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення" 

Більше про це у матеріалі: Порушення відсутнє: Князєв помилився у заяві щодо Дар’ї Коцюруби

Зазначимо також, що у інтерв’ю UA: Рівне Дар’я спершу казала, що суд виніс рішення без неї і, за її інформацією, визнав винною. Однак згодом, коли постанову забрала матір, у ній ішлось не про винуватість у вчиненні адмінправопорушення, а про закриття у зв’язку з відсутністю складу правопорушення.  

Як так вийшло, що існує дві різних постанови щодо однієї справи, де дівчина і винна, і невинна – Суспільне тепер намагається з’ясувати. 

Це два аркуша постанови, які оприлюднила поліція.

А це два аркуші постанови з тим же номером та щодо того ж протоколу, які знаходяться у матері Дар’ї Коцюруби, та які вдалося сфотографувати кореспонденту UA: Рівне.

 ________

Як мама Даор’ї ходила з’ясовувати причину у суд – дивіться у відео. 

Голова Рівненського міського суду Петро Денисюк телефоном сказав Суспільному, що поки дати коментар з приводу ситуації, що склалася, вони не можуть, адже суддя, який розглядав цю справу, в даний час у відпустці – а в цьому випадку потрібні його пояснення. У відпустці і суддя-спікер суду, додав Петро Денисюк.

 ________

30 травня. О 10:30 суддя-спікерка міського суду Олена Першко повідомила таке:

– Вчора головою суду був виданий наказ про проведення службового розслідування по даному факту. Крім того, в наказі зазначено про те, що результати, а саме висновок проведеного службового розслідування має бути підготовлений сьогодні. Станом на 10:30 висновок ще не готовий, про результат я повідомлю додатково. Помічником було підготовлено проекти судових рішень, які передбачені посадовою інструкцією. І, скоріше всього, був помилково виданий проект судового рішення, що не підлягає до видачі – але це лише моє припущення, кінцевий результат я можу тільки повідомити за наслідками проведеного службового розслідування. Видається сторонам лише прийняте судове рішення, не проект,сказала суддя-спікерка.