На дітей впала карусель, двоє хлопців травмувалися (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

18:26, 26 тра. 2019
 
На дітей впала карусель, двоє хлопців травмувалися (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

До журналістів Суспільного звернувся один з відвідувачів майданчика для відпочинку спортивного пейнтбольного клубу "Отаман". Він попросив не називати його імені, при цьому не заперечував, аби журналісти його знімали.

Чоловік повідомив, що на майданчику впав один з атракціонів, він травмував двох дітей. На підтвердження він показав відео, на якому у швидкій біля качелі дитині забитновують голову. На момент приїзду журналістів цього хлопця забрала швидка, у нього була травмована голова, пояснив відпочивальник. Інший з подряпинами та, ймовірно, синцями, поїхав додому.

Компанія батьків однокласників замовила сьогодні у парку альтанку. Доки дорослі сиділи за столом, діти бавилися на подвір’ї. Двоє хлопців вилізли на карусель, яка не працювала, і та перекинулася. Чоловіка обурює, що атракціон не був огороджений належним чином, і навіть не було знаків, які б попереджали про небезпеку.

На фото батько однокласника травмованої дитини

– Піднімали качелю всі, хто тут знаходиться. Поприбігали всі з "Отамана", крім адміністрації. Я її не можу підняти, а вона привалила двох діток. Діти сіли, навіть двигун не підключений, а вона вже впала. Воно повинно бути закріплено, в першу чергу. Інакше мала бути табличка "Будь ласка, діти, не заходьте, небезпечно. Власник приїхав, каже, вона не має бути закріплена, але я знаю, що будь-яка має,розповів батько однокласника травмованої дитини.

Директор клубу Валентин Манчук підозрює, що дітей на каруселі могло бути більше двох. Він розповів, що цей атракціон стояв у парку Шевченка та біля "Злата Плази". І декілька років з ним не було жодних проблем.

На фото директор клубу Валентин Манчук

– Чому так сталося - не розумію. Ця від виробника качеля, так і має бути зафіксована. Це кріплення з заводу і воно не кріпиться до землі. Діти це не могли зробити навмисно, звісно. Ми самі тестували, каталися, дорослі, і воно трималося нормально. Звісно, ми зробимо, щоб такого в житті не повторилося. Я теж батько і я погоджуюся з їхньою думкою. Ніхто не хотів такого, розповів директор. 

На місце приїхала патрульна поліція, яка поспілкувалася з директором та батьками. Нашим журналістам правоохоронці порадили звернутися за коментарем завтра зранку, коли стане зрозуміло, як кваліфікувати подію.

________

27 травня, 12:10

До поліції надійшла заява від 45-річної мами травмованого хлопчика. Про це повідомила прес-офіцерка відділу комунікації Нацполіції області Марія Юстицька. Станом на цей момент правоохоронці продовжують з’ясовувати всі обставини події.