У День народження РАЕС через несправність довелось відключити 3-й енергоблок

9:23, 25 тра. 2019
 
У День народження РАЕС через несправність довелось відключити 3-й енергоблок

Рівненська АЕС, що у місті Вараш, 25 травня відзначає свій День народження. Саме 25-го травня 1973-го року, тобто 46 років тому в районі Хомецької гори будівельники приступили до облаштування будмайданчику, що і стало початком побудови атомної електростанції. Відтак сьогодні на сторінках чиновників почали з’являтись відповідні вітальні публікації.

Між тим, сьогодні зранку на офіційному сайті РАЕС з’явилось повідомлення, що о 8:14 згідно із узгодженою заявкою через несправність у системі продувки першого контуру енергоблок №3 відключено від мережі:

«Енергоблок зупинено з подальшим виведенням у середній планово-попереджувальний ремонт тривалістю 113 діб, до 14 вересня 2019 року. Станом на 8:30 25 травня у роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1810 МВт. За минулу добу енергоблоками РАЕС вироблено 66,3 млн кВт год електроенергії. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, майже місяць тому на території РАЕС горів трансформатор.

На сайті РАЕС, до слова, вказано, що чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 мегават щороку виробляють близько 12% електроенергії в країні.

Фото до матеріалу – з архіву.