У Рівному обговорювали вплив російської пропаганди

9:47, 24 тра. 2019
 
У Рівному обговорювали вплив російської пропаганди

Як впливає російська пропаганда на українців під час виборів. Про це учора говорили у Рівному.

Ініціювала обговорення місцева організація Комітету виборців України. За словами керівника КВУ Олексія Горецького, за останні роки для протидії російській пропаганді та дезінформації зроблено чимало. Йдеться, зокрема, про появу більш якісного українського контенту. Але цього не достатньо, щоб перебити системний вплив, який здійснюють вже упродовж тривалого часу. Обмеження використання російських соцмереж не дало значимого результату. Тому важливо на стратегічному рівні переглянути основи національної інформаційної політики, яка враховує реалії, відповідає запитам і використовує різні канали комунікації.
 
На фото керівник Комітету виборців України в області Олексій Горецький
 
– Ключове питання, виборець, який на сьогоднішній день отримує інформацію з різних джерел, дуже часто ця інформація подається незбалансовано, інформація подається однобоко і звичайно виборець робить хибні висновки, або він не має тієї інформації, яка дозволяє йому розібратися в цій ситуації,розповів керівник Комітету виборців України в області Олексій Горецький.
 
На фото журналіст Юрій Дюг
 
– На жаль, таке поняття, як медіа-гігієна в теперішніх людей, яким за 25, тобто люди, які не були готові до великого об’єму інформації, вони некритично ставляться до тієї інформації, яку вони бачать в соціальних мережах. Тому різноманітні групи, спільноти, пабліки, де дуже просто викладена зрада різноманітна. І я більш ніж впевнений, вона там ще підрозганяється різноманітними ботами. Вона дуже легко потрапляє на сторінки звичайних людей,сказав журналіст Юрій Дюг.