Від палеоліту до сучасності: Алла Українець презентує «Традиційний одяг Рівненщини» (ФОТО)

18:12, 21 тра. 2019
 
Від палеоліту до сучасності: Алла Українець презентує «Традиційний одяг Рівненщини» (ФОТО)

«Традиційний одяг Рівненщини». Книжку під такою назвою в обласному краєзнавчому музеї презентувала завсектором етнографії Алла Українець.

Збірка оздоблена ілюстраціями, які показують традиції народного одягу в різних районах Рівненської області.

За словами авторки, сьогодні представлена лише перша текстова частина збірки. До кінця цього року Алла Українець планує завершити другу частину, що складатиметься переважно з фотографій традиційного вбрання жителів Рівненщини різних часів.

Презентація книги «Традиційний одяг Рівненщини» – це багаторічна праця, підсумок діяльності дослідницької і архівної роботи. Ця тема дуже цікава. Ми зробили спробу показати одяг в розвитку історичному, починаючи з палеоліту і завершуючи серединою 20-го століття. Одяг не щось є таке застигле, яке виникло раз і не мінялось з часів різної історичної епохи в залежності від соціально економічних умов, в залежності від того, як розвивалась культура. Одяг теж змінювався і основна ідея була показати, як змінювався одяг протягом епох, століть і, власне кажучи, який він став на початку 20-го століття, – розповіла авторка книги Алла Українець (на фото).