На Рівненщині стартувало ЗНО: перша – математика (ВІДЕО)

15:43, 21 тра. 2019
 
На Рівненщині стартувало ЗНО: перша – математика (ВІДЕО)

Тестуванням із математики розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.  На Рівненщині тестування складатимуть чотири з половиною тисячі осіб, про це повідомив відповідальний за проведення ЗНО в області Ігор Опольський.

На виконання роботи з математики відвели 180 хвилин. У тесті – 33 завдання.

Богдан Наконечний хоче вчитись на програміста, тому цей предмет для нього – обов’язковий. Попри те, що готувався цілий рік, зараз хвилюється.

Боюся, що не здам, не зрозумію щось, переплутаю формули, забуду все. Не сильно я любив математику в школі, оцінка в мене невисока. Але, думаю, здам. Я готувався. Проходив онлайн тестування, робив тести, вчив формули, читав книги, – каже Богдан Наконечний. 

На фото відповідальний за проведення ЗНО в області Ігор Опольський

У Рівненській області мають взяти участь 4 574 особи. Це більше на 700-800 чоловік, ніж минулого року. Для цих дітей в області працює 18 пунктів тестування, – розповідає відповідальний за проведення ЗНО в області Ігор Опольський.

О 10:15 учасників ЗНО починають впускати до пункту. Адреса місця тестування зазначена в персональних запрошеннях-перепустках. При собі абітуріентам обов’язково потрібно мати паспорт або ID-картку, сертифікат учасника ЗНО та запрошення-перепустку. На вході у пункт на базі 9-ї школи одного учасника тестування зупиняють, бо в нього немає одного із документів.

Одну дитину не допустили, прийшов без сертифікату. Якщо учаснику встигнуть довезти сертифікат до 10:50, то ми його допустимо до ЗНО. Якщо ні, до участь у тестуванні він не візьме, – додає Ігор Опольський.

Документи учаснику довезла мама, то ж він встиг зайти до класу.

Тестування починається об 11-тій. Перед початком інструкторка Надія Самусь учасникам нагадує про заборонені предмети:

Учасники ЗНО, якщо у вас в кишенях є випадково наушники, можливо, флешка або інші пристрої. Перевірте. Годинники електронні прирівнюються до смарт годинників, – попереджає жінка. 

Абітурієнт не має права проносити до аудиторії книжки, друковані та рукописні матеріали, калькулятори, мобільні телефони та інші електронні пристрої.

Треба мати одну-дві чорних ручки. Можна брати воду, але без етикетки. Якщо є необхдіність користуватися пристроями медичного призначенння, то має бути відповідний дозвіл. Такі діти у нас в області є,коментує Ігор Опольський.

Сертифікаційна робота з математики налічує 33 завдання різних форм. На це учасники мають максимум 180 хвилин. Для абітурієнта Максима Новосада вистачило 15 хвилин.

ЗНО пройшло чудово. Зауважень та скарг у мене ніяких немає . Креслив, рахував... Не знаю, що там я нарахував. Але старався, – розповідає учасник ЗНО Новосад Максим.

Через 30 хвилин після завершення тестування абітурієнти мають право отримати свій тестовий зошит із власними записами. А результати з математики будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 13 червня. Наступного року математику планують зробити обов’язковим предметом при здачі ЗНО.