Податкова міліція вилучила 1,6 тисяч декалітрів спирту на понад 3 мільйона (ФОТО)

14:36, 21 тра. 2019
 
Податкова міліція вилучила 1,6 тисяч декалітрів спирту на понад 3 мільйона (ФОТО)

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Рівненській області зупинили незаконне транспортування підакцизних товарів та вилучили велику партію спирту. Про це йдеться у повідомленні на сторінці управління у Фейсбуці.

«В рамках проведення операції «Акциз 2019» зупинено вантажний автомобіль «MAN» під керуванням місцевого жителя. В ході огляду транспортного засобу вилучено 1,6 тис. дал. спиртовмісної рідини (1 дал = 10 літрів, - ред.), ввезеної на митну територію України поза межами митного контролю з Республіки Молдова та автомобіль загальною орієнтовною вартістю понад 3,7 млн. гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 КК України (контрабанда, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди, - ред.)».

Завсектору комунікації ГУ ДФС в області Ірина Матвійчук за деталями порадила звертатись безпосередньо за номером податкової міліції.

Співрозмовник з податкової міліції, який не назвався, сказав, що інформація достовірна і підставою для зупинки авто стала оперативна інформація. На уточнююче питання, чи сказав водій, куди віз цю партію, представник податкової міліції сказав, що відповісти не може, адже розголошення може нашкодити розслідуванню. Також на питання, чи є ця вилучена партія спирту рекордною, співрозмовник не відповів ствердно, додавши, що колись на Рівненщині викривали навіть міні-спиртзавод.