Рівненському бізнесмену кинули гранату. Вдруге (ОНОВЛЕНО)

8:35, 21 тра. 2019
 
Рівненському бізнесмену кинули гранату. Вдруге (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні близько о пів на другу ночі на подвір’ї будинку по вулиці Степанишина у Рівному (між Буковинською та Костромською) розірвався вибуховий предмет. Про це Суспільному повідомило джерело у правоохоронних органах. Найімовірніше, мова йде про гранату, вона розірвалась на даху.

За словами співрозмовника, мова про маєток бізнесмена Олега Каштана. Нагадаємо, торік у січні до його будинку також кинули гранату, яка розірвалась під вікнами. Під час інциденту ніхто не травмувався. Попередньо відомо, що на момент вибуху у будинку був підприємець із донькою.

Торік правоохоронці не відкидали, що одним із мотивів може бути боротьба за вплив на будівельному ринку. У 2017-му році в інтерв’ю сайту "ВСЕ" Олег Каштан розповів, що займається реалізацією нового проекту забудови міста – "Басів Схил".

Кореспондент UA: Рівне вирушає на місце події, також ми працюємо над тим, щоб отримати коментарі правоохоронців та самого Олега Каштана.

________

11:00

Власник оселі до нашої знімальної групи не вийшов. Натомість охоронець, який не захотів показувати свого обличчя, розповів, що вибух пролунав о 1.20 ночі на даху будинку. Пошкодження незначні. За його словами, перед цим власник маєтку жодних погроз не отримував.

– Охоронець натис на кнопку, приїхала поліція, зібрали докази, сказали, що це граната. Не знає, від кого, чому, конфліктних ситуацій немає ні з ким. З усіма нормальні відносини по місту, по області, по Україні, за кордоном теж нормально все,сказав чоловік. 

Прокоментували інцидент також у поліції. 

Граната розірвалась на даху будинку

– На момент інциденту у помешканні, окрім господаря, перебувало ще четверо осіб. Ніхто з них не постраждав. У ході проведення огляду місця події працівники вибухотехнічного відділу ГУНП виявили численні металеві уламки неправильної геометричної форми на даху будинку, сходах та прилеглій території. За попередньою інформацією, вибухнула граната РГД-5. Вилучене відправлено для проведення експертизи,повідомила прес-офіцерка відділу комунікації Нацполіції області Марія Юстицька.

Нагадаємо, цьогоріч ми вже повідомляли про три випадки вибуху гранат у обійстях жителів Рівненщини. У лютому граната вибухнула на ганку будинку керівниці "Торгового центру Д", відомого як ринок Дикого, Олени Нездюр. У тому ж місяці гранату кинули в двір голови Рівненського міського суду Петра Денисюка. А тиждень тому - у будинок головного лісничого Балашівського лісництва Юрія Гапона. Причетних до вибухів поліцейські досі не розшукали.