Мусять піти: із чим покине ОДА команда Муляренка (ВІДЕО)

19:04, 20 тра. 2019
 
Мусять піти: із чим покине ОДА команда Муляренка (ВІДЕО)

Голова Рівненської облдержадміністрації та його заступники готуються передати справи своїм наступникам. Крім того, вони планують виступити з публічним звітом перед громадою Рівненщини про три роки своєї роботи. Олексій Муляренко вчора написав заяву про відставку на ім’я Президента України, втім, вона ще не підписана.

Президент України Володимир Зеленський після присяги у Верховній Раді йде до Адміністрації на Банковій. У цей час голова облдержадміністрації Олексій Муляренко зібрав у кабінеті своїх заступників.

– Зранку, як завжди, я провів нараду з заступниками. Паралельно подивилися частину інавгурації Президента України. Тобто ми продовжуємо працювати. Заступники всі так само на роботі. Всі працюють, у кожного є чітко визначені напрямки і завдання, – каже голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Олексій Муляренко облдержадміністрацією керував 3 роки. Учора він написав заяву на звільнення за власним бажанням.

– На ім’я Президента, який мене призначав на цю посаду. І сьогодні вранці відправив її на Адміністрацію Президента. Підписувати заяву має Президент України. Після того, як вона буде підписана, то виконувати обов’язки за законом має перший заступник. Якщо не буде передбачено іншого додатковим указом Президента,додав Олексій Муляренко.

Першим заступником голови облдержадміністрації є Віталій Ундір. На цій посаді він перебуває з липня 2018-го року. Він єдиний з-поміж 4-х заступників, якого призначили за конкурсом. А звільнятися буде у нового керівника відповідно до чинного законодавства.

– Буду писати заяву для новопризначеного голови облдержадміністрації. Допоки такого немає, продовжую виконувати свої обов’язки. От, зокрема, сьогодні, на другу годину в мене призначена нарада по тій надзвичайній ситуації в Рокитнівському районі щодо розмиття дороги Єльне-Томашгород. А завтра на 9.30 вже командно-штабні навчання з територіальної оборони,сказав перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Ундір.

На запитання про виконання обов’язків голови облдержадміністрації Віталій Ундір відповів, що це можливо:

– Неодноразово це робив. У період відсутності голови і, звісно, ті питання, які є в області, мають вирішуватися, доки не буде призначений новий керівник. І зрозуміло, що наша команда готова передати ті всі напрацювання, які є в нас, для новопризначеного керівництва, – додав Віталій Ундір.

Своєму наступнику Світлана Богатирчук-Кривко підготувала 6 папок. Це освіта, медицина, культура, внутрішня політика, робота із засобами масової інформації і туризм.

– У мене найцікавіші галузі, які реформували найбільше за минулі 3 роки. І коли буду своєму наступнику передавати справи, я вже сформувала папки, закони, які треба передивитися, незавершені справи, які хотілося б, щоб зробили в галузі медицини, освіти, культури.  Тільки буде призначений новий голова – ми пишемо заяву про припинення повноважень. Це навіть не просто там, за власним бажанням чи ні. Це визначається законом. І треба спокійно до цього ставитися. Ми всі знали, куди ми йшли. Посада у нас політична. Ми навіть не державні службовці,каже заступниця голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко.

Світлана Богатирчук-Кривко на посаді заступниці голови облдержадміністрації пропрацювала з квітня 2016-го року. Тоді ж у свою команду на посаду заступника Олексій Муляренко призначив Ігоря Тимошенка. На різних посадах у облдержадміністрації він працює з 2000-го року. Головним досягненням за три роки роботи куратор економічних питань вважає децентралізацію.

– Це далеко не тільки об’єднання громад, це і фінансова децентралізація, і можливість реалізовувати наші проекти виключно рішення органами місцевого самоврядування, чи місцевих керівників. Це ключове, я б сказав, що відбулося за минулі 3 роки, – розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук на цій посаді пропрацював менше року.

– Національний символ, прапор і карта, з якою я простійно працюю – це карта нашої децентралізації, як змінюється вона. Хто в перспективі має об’єднатися, хто вже об’єднався і де нам потрібно допрацьовувати. Я її заберу з собою, щоб бачити, як вона змінюється і як ми починали, коли я тут працював ще в 16-му році, будучи керівником апарату. Вона тільки тоді з’явилася і я починав нею займатися, – каже заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

– Відверто провальних речей не було, мабуть, за цей час. Є речі, які хотілося зробити або краще, або знаходяться в процесі виконання. Ті ж самі дороги. Зараз тільки, по-суті з цього року обласна адміністрація активно почала опікуватися місцевими дорогами, – додав голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Наразі уся команда Олексія Муляренка готує публічний звіт перед громадою Рівненщини про три роки роботи в облдержадміністрації. 

________

19:40 

«Я планую піти на парламентські вибори». Про це сьогодні ввечері заявив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко в ефірі «Теми дня» на Суспільному, коментуючи своє подальше політичне майбутнє після відставки.