Або лад, або ніяких змагань світового рівня: Рівному зробили зауваження щодо туалетів біля мототреку (ВІДЕО)

13:23, 20 тра. 2019
 
Або лад, або ніяких змагань світового рівня: Рівному зробили зауваження щодо туалетів біля мототреку (ВІДЕО)

Взяти на баланс міста підземні вбиральні поблизу стадіону мототрек. З такою ініціативою до керівництва обласного Товариства сприяння обороні України звернувся міський голова Володимир Хомко.

На даний час вбиральні у власності ТСОУ і не працюють більше п’ятнадцяти років. Відсутність же на мототреці вбиралень для тисяч людей, які ходять на змагання зі спідвею, може стати перешкодою для отримання ліцензій на проведення гонок високого міжнародного рівня. Так вважає керівник Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня. 

Підземні вбиральні поблизу стадіону мототрек, як і сам трек, збудували тридцять шість років тому. І майже половину цього терміну вони не працюють, розповів голова обласного Товариства сприяння обороні України Микола Скиба.

Головна причина – протікає дах, земляне покриття. Ну а друга причина – якщо будь-якого рівнянина-вболівальника спитати, чи працює у нього кран, сантехніка 36 років... Була у нас спроба 10 років тому, вироблялись документи, але вартість була не під силу тодішньому керівництву ТСОУ, залишається і сьогодні, по пам’яті це приблизно 1,5 мільйона гривень, – розповідає голова обласного ТСОУ Микола Скиба.

2-го травня відбулися заїзди півфіналу особистої першості Європи. За словами організатора гонки Сергія Головні, у президента журі і головного судді до гонок претензій не було. Вони були з іншого приводу.

Таке цікаве зауваження зробили, що по цій стороні стадіону дуже багато представників чоловічої статі стояли і справляли свої потреби не в туалетах, тут було, здається, 5 біотуалетів, і потрібно щось робити з цими туалетами, які є, але не працюють, на жаль, – сказав керівник Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня.

Такий стан вбиралень може стати причиною, що проведення змагань світового рівня місту не довірять, каже Сергій Головня.

– Дехто з членів європейської трекової комісії є також членами світової, так ось там прямо сказали: поки ви не зробите у закритому парку лад і, також очевидно, що для людей має бути все нормально зроблено – ніяких чемпіонатів світу у Рівному не буде, – додає Сергій Головня.

На фото міський голова Рівного Володимир Хомко

Теоретично, це можна зробити, ми зараз це досліджуємо. Чи готове ТСОУ віддати? Наскільки я розумію, напевне, готове. Зараз прицінюємося, скільки це може коштувати, бо є кілька вимог, щоб проводити змагання високого рівня на цьому мототреці. Ми могли би і не брати, але не можемо ремонтувати чужі туалети. Для того, щоб вкласти міські гроші, треба забрати на свій баланс, – прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко.

Усе майно належить ГО ТСОУ, яка знаходиться у Києві. Попередня домовленість з ними є. Усна, – зазначив Микола Скиба.