Справа ДТП на Севастопольскій: в суд викликали поліцію (ВІДЕО)

19:00, 16 тра. 2019
 
Справа ДТП на Севастопольскій: в суд викликали поліцію (ВІДЕО)

Екіпаж патрульних поліцейських викликав сьогодні у Рівненський міський суд Михайло Гончаров – адвокат Василя Самчука, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП у листопаді минулого року. Тоді на вулиці Севастопольській у Рівному він збив 16-річну Діану Петрук, яка загинула на місці, та її однокласника Владислава Тарара, який отримав травми і зараз перебуває на реабілітації у Польщі.

Сьогодні у Рівненському міському суді відбулося підготовче засідання у справі Василя Самчука. Чоловіка захищають троє адвокатів. Один із них – Михайло Гончаров, який заявив, що репліки, які висловлюють рідні дітей, йому заважають. Та зателефонував на лінію 102.
 
 
Патрульні поліцейські приїхали за кілька хвилин. Михайло Гончаров написав заяву. Рідні дітей свої імена правоохоронцям не назвали. Інспектор Петро Степанчук розповів, що заяву адвоката передадуть у міськвідділок, там і будуть встановлювати, чи були в діях людей правопорушення.
 
 
На сьогоднішньому суді адвокати Василя Самчука подали два клопотання. Перше – про те, щоб подальші засідання транслювали онлайн на сайті суду. Друге – щоб Генпрокуратура надала детальну інформацію про хід розслідування. Обидва суддя Наталія Діонісьєва відхилила.
 
 
На фото адвокат Михайло Гончаров
 
– Зараз така стадія, що ми будемо давати вам свідчення про те, яка в нас позиція, треба вирішити, обвинувальний акт, якщо він з недоліками, не буде слухатися. Зарано ще казати, – каже адвокат Михайло Гончаров.
 
 
Нагадаємо, смертельна аварія сталася у листопаді минулого року на вулиці Севастопольській у Рівному. За версією сторони обвинувачення, Василь Самчук, будучи нетверезим, збив своїм мікроавтобусом 16-річну Діану Петрук, яка загинула на місці, та її однокласника Владислава Тарара, який отримав важкі травми і зараза перебуває на реабілітації у Польщі. Перед цим він місяць лікувався у Німеччині.
 
 
На фото батько травмованого Владислава Олександр Тарар
 
– Основне, що почав набирати вагу, він не говорить, не ходить, лежить, з ним працюють лікарі і реабілітологи. Моральна шкода заявлена 1 гривня мною, мені від Самчука нічого не потрібно. Цивільний позов заявлений та заснований суто на лікуванні дитини. Сума вказана копійка до копійки, на даний час потрачено на лікувальні заклади і реабілітаційні центри. Сума в переводі в гривнях, це приблизно півтора мільйона,розповів батько травмованого Владислава Олександр Тарар.
 
 
На фото батько загиблої Діани Дмитро Петрук
 
– Ти що, не розумієш, яку ти нам біду зробив? Люди жити не можуть. Подивися в очі нам. Відмовся від своїх адвокатів, те що тобі назначить суд відсиди. Ти вийдеш і будеш далі жити, а я моєї дитини вже ніколи не побачу, сказав батько загиблої Діани Дмитро Петрук.
 
 
Василь Самчук з нами розмовляти не захотів. Наступне судове засідання призначили на 25 червня.