У Рівному на Соборній відкрили пластовий центр (ВІДЕО)

18:04, 16 тра. 2019
 
У Рівному на Соборній відкрили пластовий центр (ВІДЕО)

Дитячо-юнацький пластовий центр відкрили сьогодні у Рівному. Урочистості відбулися біля пам’ятника командиру УПА-Північ Климу Савуру. Займатимуться у новому центрі пластуни Рівненської станиці, які раніше перебували у Народному домі. Поки що це 130 осіб, однак створення Центру дозволить залучити більшу кількість молоді, переконана директорка Анна Копил.

Діятиме пластовий центр у підвальному приміщенні на Соборній,6. Частина рівнян знає його як сцену молодіжного театру "Метр". Оскільки тут займалося відносно мало дітей, їх перевели до інших клубів, пояснила Анна Копил. Центр освятив станичний капелан, отець Віталій Поровчук.

На фото директорка дитячого-юнацького пластового центру Рівного Анна Копил

– Нам дали гарне приміщення, об’ємне таке, де ми можемо помістити всіх наших дітей. З 2017-го року у нас гарно розвивається новацтво. Новацькі улади – це дітки від 6 до 12 років, в нас їх біля 70 осіб. Нам не було де роміщатися, бо в Народному домі було холодно, ми мерзли. А тут нам добре. Ми хочемо, щоб цей простір був відкритий для всіх, робити тут семінари для молоді, вчителів, – розповіла директорка дитячого-юнацького пластового центру Рівного Анна Копил.

На фото пластунка-розвідувачка Дар’я Герасимчук

– Насправді ми всі дуже зраділи, коли дізналися, що в нас буде новий центр – молодіжний, де ми зможемо займатися і не тільки ми. У нас з’являються нові можливості у формі проведення чогось: це більше місця, можна сюди приводити новацтва і тут можна з ними гратися, – сказала пластунка-розвідувачка Дар’я Герасимчук.