На Рівненщині обирають проекти, які можуть фінансуватись з ДФРР

18:31, 16 тра. 2019
 
На Рівненщині обирають проекти, які можуть фінансуватись з ДФРР

Двадцять сім проектів подано на участь у конкурсі на розподіл коштів, додатково виділених Рівненщині з Державного фонду регіонального розвитку на цей рік. Мова йде про 43 мільйони гривень.

Сьогодні відбулося організаційне засідання комісії, яка визначатиме переможців для отримання фінансування. До її складу входять представники облдержадміністрації, депутати обласної ради, експерти та представники громадських організацій. Найбільше проектів, – чотирнадцять, – стосуються галузі освіти. Наймасштабніший з поданих проектів – реконструкція стадіону "Авангард" у Рівному. На це у ДФРР просять 47 мільйонів гривень. Як розповів голова комісії Ігор Тимшенко, не всі подані проекти потрапили на конкурс.

– 11 проектів не пройшли попередній конкурсний відбір, оскільки не відповідали низці критеріїв. Наприклад, будівельні об’єкти повинні мати межу не менше 5 млн.грн., важливість цього проекту, будь-який інший проект не менше 1 млн.грн. Будівельні роботи повинні мати затверджені висновки експертизи, кожен проект, незалежно: будівельний він чи інший, повинен мати співфінансування з місцевого бюджету не менше 10%,розповів голова конкурсної комісії Ігор Тимошенко (на фото).

Які проекти отримають фінансування – оголосять 22-го травня. Нагадаємо, нині в області за кошти ДФРР реалізовують 19 проектів, розпочатих у 2017-2018 роках. На них цього року виділено 203 мільйони гривень. Загальна вартість проекту будівництва універсального спортивного залу на вулиці Макарова у Рівному – 310 мільйонів, на нього торік з ДФРР виділили 20 мільйонів гривень. Також за гроші ДФРР тривають будівництва спортивних комплексів у Сарнах та Дубровиці.