Дощ не завадив студентам та викладачам НУВГП зробити фото до Дня вишиванки (ВІДЕО)

17:29, 16 тра. 2019
 
Дощ не завадив студентам та викладачам НУВГП зробити фото до Дня вишиванки (ВІДЕО)

День вишиванки відзначили студенти та викладачі Національного університету водного господарства та природокористування. Українські вишиті сорочки також одягли іноземці, які навчаються у "воднику". Провели акцію на університетському стадіоні, тут вони збираються щороку. 

 
На фото студентка НУВГП Вероніка Михасюк
 
– Я всі дні такі вважаю особливими, бо для мене це можливість подивитися, наскільки багато людей є в нашому університеті і як всі вони можуть об’єднатися заради однієї мети. І звичайно дуже круто бачити,що стільки людей готові прийти у вишиванці в таку погоду за ради гарного історичного фото, – сказала студентка НУВГП Вероніка Михасюк.
 

До свята також приєдналися іноземні студенти університету.

На фото студент НУВГП, Марокко Абдельхамід Жакік

– Мене звати Абдельхамід, я приїхав з Марокко. Маю 21 рік, живу в гуртожитку. В Україні я перший рік. Україна – це добре, – каже студент НУВГП, Марокко Абдельхамід Жакік.

День вишиванки цьогоріч у "воднику" відзначають вчетверте. Попри дощ, на стадіоні у вишитих сорочках зібралося три сотні студентів та викладачів. 

На фото речник НУВГП Віталій Прокопець

– Ми робимо фото для початку, потім ми робимо фото один з одним, вітаємось, обіймаємось, цілуємось і щиро радіємо, що ми всі є українцями. Насправді ми частіше буваємо у вишиванках, ніж один день в році, але саме в цей день така в нас велика традиція святкова,розповів речник НУВГП Віталій Прокопець.

 
На фото ректор НУВГП Віктор Мошинський
 
– Це авторська вишиванка Марії Теліженко відомої вишивальниці. Це фактично один з таких українських брендів вишиванок. Тому я вперше її сьогодні одягнув, і я дуже цим пишаюсь, розповів ректор НУВГП Віктор Мошинський.

 
Люди, які прийшли у вишиванках, планували утворити на футбольному полі карту України і зняти це квадрокоптером. Але через дощ від цієї ідеї відмовилися.