"Відповідальний пішохід": у Рівному копи розмальовують тротуари (ВІДЕО)

18:37, 15 тра. 2019
 

"Візьми дитину за руку", "Злізь з велосипеда", "Зніми навушники". Такі написи на асфальті у центральній частині Рівного наносили патрульні поліцейські. Акція має назву "Відповідальний пішохід" та відбувається в багатьох обласних центрах водночас.

Вона має нагадати пішоходам про дотримання правил дорожнього руху, розповідає патрульна поліцейська Іванна Бояківська. Місцями для нанесення патрульні обрали пішоходні переходи у центральній частині міста, де траплялися ДТП із пішоходами. Особливу увагу обіцяють звертати на зебри поблизу шкіл. Як пояснила Іванна Бояківська, написи наносять звичайною фарбою, яка може незабаром стертися. За цим обіцяє спостерігати і в разі потреби поновлювати.

 

На фото інспекторка І.Бояківська

– Після того, як трапилася ДТП і їх запитають, як так трапилося, тут же не можна переходити, або ось так не можна переходити, людина відповідає: "Та я ж забув, я не подумав, я щось задивився". Це є зайве нагадування, але в темі безпеки зайвих нагадувань не буває,каже інспекторка патрульної поліції Іванна Бояківська.

На фото заступник начальника управління А.Крутень

– Нами проведені певні логістичні процеси щодо розміщення таких написів. Думаю, згодом ви їх побачите, вони будуть розміщені по вулиці Соборна, Симона Петлюри і Міцкевича. Пішохід зобов’язаний слідкувати за динамічною зміною дорожньої обстановки і не вибігати на пішохідні доріжки. Тому ці банери будуть розміщені на деяких переходах,розповів заступник начальника патрульної поліції області Андрій Крутень.

 

Частина опитаних нами перехожих розповіла, що малюнки на асфальті помітили не одразу. Частина людей зазначила, що помітили та ставляться до такої ініціативи схвально.