Ситненській гімназії повернули попередній статус, люди трасу не перекривали (ВІДЕО)

18:24, 15 тра. 2019
 
Ситненській гімназії повернули попередній статус, люди трасу не перекривали (ВІДЕО)

Провести реорганізацію і повернути школі в селі Ситне Радивилівського району 10 та 11 класи – таке рішення сьогодні прийняли на сесії Крупецької сільської ради. Батьки учнів та жителі кількох ближніх сіл зібралися біля сільради, де планували перекривати міжнародну трасу Київ-Чоп у разі негативного рішення депутатами сільради. 

У Ситненській гімназії І-ІІ ступенів навчається 150 учнів з 1 по 9 класи. Раніше школярі тут могли вчитися усі 11 років. Рішення про реорганізацію школи прийняли два роки тому. Втім, батьки школярів незадоволені, що дітям доводиться їхати понад 10 кілометрів у Крупецьку школу.

На фото жителька с.Ситне Надія Табачук

Була 11-річка, а зробила 9-річку. Ніхто нікого не питався. Ніхто не пропонував нічого, зробили сесію і зробили 9-річку. Куди наші діти мають? Чого я маю випроводжати двох чи трьох дітей і за них думати, що воно їде дорогою і як воно тут. У нас школа під боком, – розповідає жителька с.Ситне Надія Табачук.

На фото жителька с. Гайки-Ситенські Іванна Дицюк

Я вважаю, що то не вихід – закрити школу. Забрати тих 12, то ж 12 років вже будуть вчитися. І що моя дитина 3 роки буде їздити у Крупець. Я вважаю, що це не вихід, – каже жителька с. Гайки-Ситенські Іванна Дицюк.

Жителі села Ситне та ще кількох сусідніх сіл прийшли до будівлі Крупецької сільської ради, де на сесії мали розглядати питання про повернення до школи 10-го та 11-го класів. Присутні планували організувати акцію протесту та перекрити трасу Київ-Чоп, якщо депутати не підтримають їхнє питання.

На фото житель с.Ситне Василь Маркович

Були збори, ми збирали підписи батьків. Було керівництво громади і вони запевнили, що буде повна школа. Але що зараз відбулося – немає повної школи, а лише І-ІІ ступенів і 9 класів, – коментує житель с.Ситне Василь Маркович.

Перекриття траси мало розпочатися о 13-й годині, втім учасники зібралися лише ближче до другої дня. До того на місце приїхало кілька нарядів поліції.

За повернення випускних класів у школу на сесії проголосувало 12 депутатів із 16-ти присутніх.

На фото голова Крупецької ОТГ Віталій Мошкун

Виникла така ситуація 2 роки тому. Був один клас взагалі без дітей. Сьогодні ви чули від депутатів, що сьогодні лише 3 дитини навчається в інших закладах І-ІІ ступенів. Тобто було 2 некомплектних класи і було рішення школу знизити у статусі. І тоді ж при спілкуванні було узгоджено, що як тільки приходять діти у школу – школі повертається статус, – каже голова Крупецької ОТГ Віталій Мошкун.

Незважаючи на позитивне рішення, люди вирішили вийти на трасу. Приблизно 30 хвилин вони ходили пішохідним переходом, доки вмикалося зелене світло на світлофорі. Через це затори не утворювалися.

 

Зі слів голови, згідно закону повернення статусу школі триватиме два місця і вже у новому навчальному році там зможуть навчатися старшокласники.