Рівнянка планує судитися з УК "Сонячне" за "неякісні послуги" (ВІДЕО)

17:26, 15 тра. 2019
 
Рівнянка планує судитися з УК

Судитися з управляючою компанією "Сонячне" має намір рівнянка Галина Хеленюк. За словами жінки, в її квартирі на 9-му поверсі шостий рік протікає дах і весь цей час комунальники не можуть його відремонтувати. Зі скаргами Галина Хеленюк зверталась у різні інстанції. З січня вона відмовилась платити "Сонячному" за послуги, а зараз хоче йти до суду.

Сліди підтоплень з даху є в коридорі, залі та кухні. Галина Хеленюк каже, що вже 6 років "воює" з ЖЕКом, але вони так і не вирішили її питання. У квартирі, за словами власниці, кілька разів горіла проводка. Усі ремонти робила своїм коштом. Неодноразово жінка зверталась спершу у ЖКП, а тепер – в управлінську компанію "Сонячне".

Пані Галина має відповіді, які надійшли на її скарги від міської та обласної влади, а також Адмінстрації Президента. Каже, що звертатися вже немає куди, з інстанцій залишився лише суд. Сьогодні жінка звернулася за експертною оцінкою збитків, щоб потім з нею піти до суду.

Щоб мені зробили дах і зробили ремонт. Я з першого числа цього року їм перестала платити, за що їм платити, як всюди тече? Я їх попередила. У мене в письмовому вигляді є заява зареєстрована, що я платити не буду, поки не проведуть ремонт на даху, – розповідає Галина Хеленюк.

Сьогодні до жінки прийшов заступник директора управляючої компанії "Сонячне" Олександр Кухар. Він пообіцяв усунути недоліки. Свою обіцянку він повторив і нам на камеру:

Там було восени зроблено поточний ремонт покрівлі, ну от десь зараз частково протікло, ми це усунемо. Коли? За сприятливих погодніх умов. За суд не було розмови, ми відновимо покрівлю, а тоді уснунемо недоліки у квартирі після затоплення, – прокоментував Олександр Кухар.

Галина Хеленюк обіцянкам не вірить, каже:

Обіцяли, але то дощі, чи ще що-небудь. Причини находять, я вже не вірю їм за шість років, що вони щось зроблять.

Ситуацію прокоментував і міський голова Рівного Володимир Хомко:

Якщо вони найняли управлінську компанію, то в договорі прописано: поточні ремонти здійснюються за рахунок квартплати, капітальні за рахунок інших проплат. Місто не збирається і не має бажання фінансувати ці роботи, ми до цих будинків не маємо відношення. Що стосується цієї жінки, якщо там треба капітальний ремонт, і не влаштовує вас ця управлінська компанія, ви можете зібратися і вибрати іншу. Не подобається це – створюйте собі ОСББ, отримуйте від міста 70%, але це ваша ініціатива, ми в це втручатися не збираємось.