Спортарена на Макарова в Рівному: що вже збудували та скільки грошей ще потрібно (ВІДЕО)

15:55, 15 тра. 2019
 
Спортарена на Макарова в Рівному: що вже збудували та скільки грошей ще потрібно (ВІДЕО)

80 мільйонів гривень. Таку суму на зведення спорткомплексу на вулиці Макарова у Рівному за державною програмою будівництва спортивних арен планує залучити голова облдержадміністрації Олексій Муляренко. Втім, припускає, що урядова комісія виділить не всю суму. Рішення озвучать у столиці в понеділок. Суспільне поцікавилось, що вже збудували на Макарова за 9 місяців.

Будівництво майбутньої спортивної арени на вулиці Макарова в Рівному, за словами директора фірми-генпідрядника Юрія Корнійчука, розпочали у серпні минулого року. На понад 3-х тисячах квадратних метрах щодня працює більше півсотні робітників. Перебоїв із фінансуванням, за його словами, не було.

Ми вже закінчуємо роботи підземної частини, вже на перший поверх вийшли, плануємо, якщо буде належне фінансування, в цьому році вже зробити монтаж металоконструкцій і покрівлю. Ми паралельно працюємо зараз на об’єкті, і в нас в цехах зараз виготовлюють металоконструкції, майже 90% їх виготовлено, – розповів директор фірми "Архітектурне бюро "Янкор" Юрій Корнійчук

На фото майстер Олександр Матвійчук

Особливості будівництва полягають в тому, що непростий об’єкт, він є промисловим, це не приватний будинок будувати. І складність конструкції. Є складність в армуванні, проектанти перестрахувалися, об’єкт, де людей багато, багато армування. Спимо спокійно, хлопці наробляться, а я спокійний, знаю, що будівля буде стояти, – розповів майстер Олександр Матвійчук

Голова облдержадміністрації Олексій Муляренко учора презентував у Києві хід будівництва спортивної арени. Урядова міжвідомча комісія з відбору об’єктів для надання субвенції на створення палаців спорту одноголосно проголосувала "за" участь нашого спорткомплексу в цій програмі у 2019 році.

Я попросив 80 мільйонів, відповідно, розуміючи, що, напевне, дадуть трохи менше. Але щоб сума була значною, для того, щоб цей об’єкт можна було будувати з дотриманням планових термінів. І в наступному році планувати його здати в експлуатацію, – повідомив голова Рівненської ОДА у телефонній розмові.

За словами Олексія Муляренка, суму комісія озвучить у понеділок. Торік за згаданою програмою Мінмолодьспорту для будівництва спорткомплексу на Макарова виділили 42 мільйони гривень, ще майже 20 мільйонів виділив Державний фонд регіонального розвитку, а 4 мільйони – обласний бюджет. Загальний кошторис будівництва 310 мільйонів гривень. У цьому році Олексій Муляренко сподівається залучити більше коштів із різних джерел на добудову спорткомплексу.