Харковець розповів про принцип відпрацювання у школах, де писатимуть ЗНО

9:54, 15 тра. 2019
 
Харковець розповів про принцип відпрацювання у школах, де писатимуть ЗНО

Більшість учнів рівненських шкіл, де облаштують пункти для здачі ЗНО, навчатимуться цієї суботи. Про це повідомив начальник управління освіти Рівного Василь Харковець. Однак, це стосується не всіх шкіл, адже частина бажає ущільнювати графік занять без виходу в додаткові дні.

Як розповів завідувач кабінету ЗНО обласного Інституту післядипломної педагогічної освіти Ігор Опольський, тестування стартує 21-го травня з математики, у Рівному воно проходитиме в трьох школах. Наступного дня здаватимуть українську мову в ще 9-ти загальноосвітніх закладах. При цьому частину пунктів облаштовують у коледжах та училищах.

 

– Зрозуміло, що деякі наші заклади задіяні в цьому процесі. В вас питання, як вони будуть відпрацьовувати? Деякі школи мають самостійне рішення, узгоджуючи з управлінням освіти – НВК 12 буде відпрацьовувати в суботу, 18-го, що має бути, як і більшість навчальних закладів. Якщо частина закладів прийме рішення шляхом інтенсифікації – ми заперечувати не будемо, – сказав начальник управління освіти Рівного Василь Харковець (на фото).