Смородінов розказав, чому заговорив про замовників убивства працівника СІЗО

18:44, 14 тра. 2019
 
Смородінов розказав, чому заговорив про замовників убивства працівника СІЗО

Сьогодні у Рівненському міському суді розглянули передостанній том кримінального провадження, учасником якого є Олег Смородінов. Прокурор зачитав долучені до справи записи телефонних дзвінків та вилучені з мобільних телефонів обвинуваченого файлів.

Нагадаємо, Олега Смородінова обвинувачують у вбивстві працівника Рівненського СІЗО, майора Головного управління розвідки Міноборони у відставці Івана Мамчура. Як повідомив сам обвинувачений, вбивство він вчинив на замовлення Федеральної служби безпеки Росії. Під вартою Олега Смородінова утримують з 18 листопада 2016 року. Санкція статті, яку інкримінують обвинуваченому, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років за ґратами, або ж довічне ув’язнення.

Також зазначимо, що тіло працівника Рівненського СІЗО Івана Мачура виявили 16 вересня 2016 року в багатоповерхівці на вулиці Відінській. Через два місяці поліція затримала підозрюваного у вбивстві – Олега Смородінова. На наступному судовому засіданні, що відбудеться 11 червня, розглядатимуть останній том справи, в якому міститься інформація про слідчий експеримент за участі обвинуваченого. Перед судовим засіданням нашим журналістам вдалося поспілкуватися із Олегом Смородіновим.



– Ви шкодуєте про вчинене? (запитує журналістка)

– Так.

– А чому ви вирішили здати замовників, кураторів убивства?

– Скажімо так, занадто багато відповідальності, я не хотів нести на собі відповідальність...вину в смерті інших людей, бо їх багато... просто не хотів цього, це все випадковості. Це мене поставили в такі певні умови та обставини часу. Це дуже довго пояснювати. Тобто все співпало. Я не хотів це робити, – сказав обвинувачений Олег Смородінов.