Що буде, коли "Верес" стане ПАТ (ВІДЕО)

18:43, 14 тра. 2019
 
Що буде, коли

Приватна компанія "Укртепло", Рівненська міська рада та громадська спілка "Верес" вже незабаром можуть створити публічне акціонерне товариство, що опікуватиметься у Рівному футбольною командою. Меморандум про наміри підписали керівники згаданих структур. Попередньо міськрада та громадська спілка матимуть по 25% акцій, а "Укртепло" – 50.

Учора керівник громадської спілки "Верес-Рівне" Олексій Хахльов розповів футболістам про зміни, які незабаром відбудуться у клубі. Ще в суботу гравці були готові не вийти на поле через тримісячну заборгованість із зарплатні. Після того, як господарською діяльністю клубу займатиметься публічне акціонерне товариство, ситуація суттєво покращиться, переконує пан Хахльов. А учора ввечері на інформаційних ресурсах "Вереса" з’явився меморандум. Згідно з ним до нового акціонерного товариства увійдуть компанія "Укртепло", Рівненська міська рада та громадська спілка "Верес-Рівне".
 
 
На фото президент громадської спілки "РФК "Верес-Рівне" Олексій Хахльов
 
– Збори ми не планували, в мене як президента є право, згідно статуту, здійснювати такого роду операції. І першою з них буде оцінка торгової марки, яка належить громадській спілці, – каже президент громадської спілки "РФК "Верес-Рівне" Олексій Хахльов.
 
Президентом публічного акціонерного товариства та найбільшим акціонером має стати Іван Надєїн – власник компанії "Укртепло", яку в нас в області представляє "Рівнетеплоенерго". Він як інвестор відкривав газовидобувну установку на Рівненському сміттєвому полігоні. Пан Надєїн каже: "Укртепло" заходить у Рівне з інвестиціями, тож йому цікаво займатися таким соціальним проектом як "Верес".
 
 
– Відкрита нормальна процедура, сподіваюся, минулорічна історія точно не зможе повторитися. Нам головне, що і місто буде вкладати гроші, і громада. Вже ми направляємо, щоб закрити якусь частину заборгованості футболістам. Останні три гри треба вигравати, дві з них з прямими конкурентами, шанси є, – розповів власник компанії "Укртепло" Іван Надєїн.
 
 
Два місяці як на стадіоні "Авангард", де раніше грав "Верес", триває реконструкція. Роботи проводить фірма "Фіалка" на замовлення управління капітального будівництва Рівного. Не виключено, що з міського бюджету незабаром співфінансуватимуть і сам клуб. Якщо ідею створення публічного акціонерного товариства підтримає Рівнерада.
 
 
На фото міський голова Рівного Володимир Хомко
 
– По мірі можливості ми будемо підтримувати, приймати участь, для паритета в цьому, але основний тягар ляже на спонсора, або на декількох спонсорів. Це може ще мінятися, але прийняли для себе, що для нас прийнятно процентів 25. Тобто, 25 на всіх людей, 25 на нас і 50 – на основного спонсора. Але ми не будемо надмірно виділяти, будемо так, як всім, – сказав міський голова Рівного Володимир Хомко.
 
 
На фото член наглядової ради громадської спілки "РФК "Верес-Рівне" Микола Несенюк
 
– Маємо Луцьк, 66 кілометрів від Рівного, є фінансування, є стадіон, все є, а порожній стадіон через те, що це команда не для людей. У нас може статися те ж саме, і це не слід виключати. Але є хороший оптимістичний варіант, якщо це акціонерне товариство буде реально відкритим, коли жителі Рівного, із бюджету Рівного будуть гроші якісь туди давати, будуть знати, що ці гроші дані на те, те, те, – каже член наглядової ради громадської спілки "РФК "Верес-Рівне" Микола Несенюк.
 
 
– Основним завданням, яке ми поставили перед собою, ті, хто підписав меморандум, це проводити максимально відкриту діяльність, щоб кожен вболівальник знав, скільки пішло на харчування команди, скільки пішло на виїзний матч, скільки вартує комплект форми і скільки їх потрібно на сезон, які витрати несе команда, хто працює у менеджменті клубу, які у нас є спонсори, скільки грошей ми зможемо заробити, – додав президент громадської спілки "РФК "Верес-Рівне" Олексій Хахльов.